11 Temmuz 2011 09:52

Hindistan’da 1 günde 2 tren kazası

HİNDİSTAN’ın kuzeyindeki Uttar Pradesh eyaletinde Pazar günü öğle saatlerinde yolcu treninin raylardan çıkmasından birkaç saat sonra ikinci bir tren kazası da aynı bölgeye 45 kilometre uzaklıkta Assam eyaletinde meydana geldi. Raylara döşenen küçük bir bombanın patlamasıyla yaşanan olayda 100’e yakın kişinin yara

Hindistan’da 1 günde 2 tren kazası
Paylaş

HİNDİSTAN’ın kuzeyindeki Uttar Pradesh eyaletinde Pazar günü öğle saatlerinde yolcu treninin raylardan çıkmasından birkaç saat sonra ikinci bir tren kazası da aynı bölgeye 45 kilometre uzaklıkta Assam eyaletinde meydana geldi. Raylara döşenen küçük bir bombanın patlamasıyla yaşanan olayda 100’e yakın kişinin yaralandığı bildirildi.

Hindistan’da Uttar Pradesh eyaletinde önceki gün öğle saatlerinde Howrah-Kalka Express’inin raylardan çıkmasından birkaç saat sonra yeni bir tren kazası yaşandı. Guwahati-Puri Express’inin 4 vagonu önceki akşam 20:30 sularında küçük bir patlama sonucu Assam eyaletinde raylardan çıktı. Patlama raylara döşenen küçük bir patlayıcıdan kaynaklanırken, yaralılardan 40’ının durumunun ağır olduğu ifade edildi.     Kazaya yol açan patlamanın Bodo militanları tarafında yapıldığı düşünülüyor. Yaralıları alması için olay yerine başka bir tren gönderildiği aktarıldı.

Öte yandan, 14 vagonun raylardan çıkması sonucu kaza yapan Howrah-Kalka Express’de şu ana kadar 67 kişinin cesedine ulaşılırken, yaklaşık 200 kişinin de yaralandığı açıklandı. Kurtarma ekipleri, tren enkazından daha fazla cesede ulaşırken, yaklaşık 200 kişinin de yaralandığı aktarıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sevmiyorsan hor görme bari

SONRAKİ HABER

Avrupa Birliği topyekün Güney Sudan’ı tanıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...