11 Temmuz 2011 09:08

Sivas’ın ‘yakalanamayan’ sanığı Sivas'ta öldü!

Madımak Katliamının Firari Sanığı Cafer Erçakmak’ın Sivas’ta yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.2 Temmuz 1993 tarihinde 33 aydın 2 otel görevlisi 35 kişinin öldüğü Sivas Madımak Oteli katliamının “1 numaralı sanığı” olarak aranan dönemin Refah Partili Belediye Meclis üyesi Cafer Erçakmak’ı

Sivas’ın ‘yakalanamayan’ sanığı Sivas'ta öldü!
Paylaş

2 Temmuz 1993 tarihinde 33 aydın 2 otel görevlisi 35 kişinin öldüğü Sivas Madımak Oteli katliamının “1 numaralı sanığı” olarak aranan dönemin Refah Partili Belediye Meclis üyesi Cafer Erçakmak’ın, dün Sivas’ta yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Radikal’in haberine göre 18 yıldır bir türlü “bulunamayan” Erçakmak’ın cenazesi, aynı gün yakınları tarafından gizlice Yukarıtekke Mezarlığında toprağa verildi.

Hakkında Sivas katliamının baş azmettiricilerinden biri olan ve 18 yıldır “aranan” Erçakmak’ın uzun yıllar Fransa’da saklandığı öne sürülmüştü. Erçakmak’ın ne zaman Sivas’a geldiği ve nasıl öldüğü ise bilinmiyor.

Sivas’ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilmiş olan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli yakılmış ve 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmişti,

Sivas’ta, Madımak Otelinin yakılması ve 37 kişinin öldürülmesine ilişkin açılan ana davadan dosyaları ayrılan 7 firari sanığın yargılandığı davanın 21 Haziranda Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasında ise savcı tarafından hakkında yokluğunda tutuklama kararı bulunan ancak bugüne kadar yakalanamayan Sanık Cafer Erçakmak ile ilgili dosyanın ayrılarak başka bir esasta görülmesi, diğer 6 sanık hakkındaki davanın ise zaman aşımı süresinin dolması nedeniyle düşmesine karar verilmesi talep edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adli tıptan polisi aklayan Lokumcu raporu

SONRAKİ HABER

Şüpheli kamulaştırma kararına iptal davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...