04 Kasım 2014 14:24

Milyonluk türbin ihalesinde fiyasko

Yatağan Termik Santralindeki, milyonluk elektrofiltre rehabilitasyonu ihaleleri tam bir fiyasko. Rehabilitasyon işlerinin başlamasının üzerinden 24 ay geçti. Bu güne kadar sadece 1 ünitenin rehabilitasyonu bitirilebildi. TES-İŞ sendikasının verdiği bilgilere göre o da çok verimli çalışmıyor.

Paylaş

İhale sözleşmesine göre Yatağandaki her 3 ünitenin Rehabilitasyon işi toplam 15-18 ay gibi bir sürede tamamlanması gerekiyordu. 8-9 aydır bütün ünitelerin devrede olması gerekiyordu. Halen devreye girmediği gibi daha kaç ay daha devre dışı kalınacağı belli değil.

TES-İŞ Sendikası Yatağan Şb. Bşk. Fatih Erçelik tarafından yapılan açıklamada, “İşin istenilen sürede bitirilememesinin sorumlularına ne kadar cezai yaptırım uygulandı veya istihkaklarından ne kadar kesinti yapıldı bilemiyoruz ama, Santralin çalışmamasından kaynaklanan zarar para ile pulla ölçülecek durumda değildir” denildi.

SUÇU İŞÇİLERE ATIYORLAR

TES-İŞ Sendikası olarak konunun incelenmesi için  ilgili mercilere gerekli müracaatlarını yaptıklarını dile getiren Erçelik, “1.Ünitede meydana gelen türbin arızasının yapılması  işi önce Romanyalı bir firmaya, daha sonra neredeyse trilyona bulan bir bedelle Alstom firmasına verilmiştir. Yatağan Termik Santral üretimine bakıldığında bu yıl tüm yılların en düşük üretimi gerçekleşecektir. Santral bu yıl üretmeme rekoru kıracaktır. Bu kesinlikle tesadüf değildir” tespitini yaptı.

Erçelik, kendi sorumluluklarını yerine getiremeyenlerin, her zaman topu işçilerin ve sendikanın üzerine atmaya çalıştığını vurguladı. “Halbuki şimdiye kadar Ünite revizyonları sadece ihale alan şirketlerin işleriyle sınırlı tutulmuş, santralde çalışan kurum personeline fazla mesai doğar düşüncesiyle tepeden tırnağa bir revizyon yapılmamış, sadece arızalı kısımlar bakılmıştır.” dedi. (Muğla/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Madende ölenlerin kanları sizin yakanızdadır

SONRAKİ HABER

CHP, RTÜK üyesi Ali Öztunç”a saldırıyı Meclis”e taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...