11 Temmuz 2011 08:44

Metal işçilerinin kongresinde mücadele çağrısı

Birleşik Metal-İş İstanbul 2 No’lu Şube’nin kongresi yapıldı. Kongre sonunda Yılmaz Bayram yeniden başkan seçildi.Divan Başkanlığı’na sendikanın Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun getirildiği Kongrenin açılış konuşmasını yapan Bayram, sınıfı yönelik saldırıların arttığını belirterek “Yeni Anayasa en geniş kat

Metal işçilerinin kongresinde mücadele çağrısı
Paylaş

Divan Başkanlığı’na sendikanın Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun getirildiği Kongrenin açılış konuşmasını yapan Bayram, sınıfı yönelik saldırıların arttığını belirterek “Yeni Anayasa en geniş katılımın temel alındığı bir çabayla gerçekleşmelidir. Bu ancak toplumsal muhalefetin yükselmesiyle mümkün olacaktır” dedi. Adnan Serdaroğlu da önümüzdeki dönemi neoliberal politikalara karşı sendikaların kendi pozisyonlarını belirledikleri sert bir dönem olarak tanımladı.

Genel kurulda delegelerin dışında direnişteki ONTEKS ve PTT işçileri de söz aldı. ONTEKS işçileri adına konuşan Gamze Kaya, mücadeleci sendikalar istediklerini bildirdi. PTT işçileri adına konuşan Cafer Ali ise sendikaları taşeron sistemine karşı mücadeleye çağırdı.

Genel kurulda söz alan delegeler iş yerlerindeki çalışmalar ve MESS’e karşı yapılan greve ilişkin değerlendirmelerde bulundular. 12 haziran genel seçimlerinde sendikalarının ve DİSK’in tutumunun eleştirildiği genel kurulda, Pancar Motor İş Yeri Baştemsilcisi Serkan Çavuşlu “12 haziran genel seçimlerinde sermaye yanlısı olan hükümet yeniden seçildi. Seçim sürecinde taleplerimizi dile getiren hiçbir etkinlik yapamadık. Bu durum Birleşik Metal-İş’in ve DİSK’ in eksikliğidir” dedi. EJOT İş Yeri Baştemsilcisi Erdoğan Özdemir de seçimlerden sonra yaşananları eleştirerek “Tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesine karşı ne Birleşik Metal-İş olarak ne de DİSK olarak bir satır açıklama dahi yapamadık” dedi.  

Şube yönetimi seçimine tek liste ile girilen genel kurulda Yılmaz Bayram yeniden şube başkanı seçilirken yönetim kurulu da Rıfat Codura, Erhan Topal, Erdoğan Özdemir, Serkan Çavuşlu, Erol Bat ve Namık Kar’dan oluştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demiryol-İş şube kongresi yapıldı

SONRAKİ HABER

Mücadele arkadaşları Beşleri andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...