04 Kasım 2014 11:35

Erzurum’da ırkçı saldırı

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde okuyan 2 Kürt öğrenci, kaldıkları KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda ırkçı bir grubun saldırısına maruz kaldı.

Paylaş

Yekta YÖYLER
Erzurum

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde okuyan 2 Kürt öğrenci, kaldıkları KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda ırkçı bir grubun saldırısına maruz kaldı.
Sık sık Kürt öğrencilere yönelik ırkçı saldırılarla gündeme gelen Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde ırkçı grupların saldırıları durmak bilmiyor. Dün gece 23.00 sularında 2 Kürt öğrenci, kaldıkları Nene Hatun Kız Öğrenci Yurtları’nda ülkücü bir grubun saldırısına uğradı. Alınan bilgiye göre; yurtta ‘Asena’ olarak bilinen ülkücü bir kadın öğrenci 2 Kürt kadın öğrenciyle katinde tartıştı. Daha sonra bir grup ülkücüyü toplayarak, B Blok’ta kalan öğrencilerin kaldığı odayı basarak iki öğrenciyi darp etti.  Saldırıya uğrayan kadın öğrenciler, ambulansla hastaneye kaldırılırken, saldırganlar hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi.
Yurtta kalan Kürt öğrenciler, ırkçı saldırıların sıklaştığını, can güvenlikleri sağlanmadığı için tedirgin olduklarını dile getirdiler.

 

ÖNCEKİ HABER

Ülker direnişine destek ziyareti

SONRAKİ HABER

Sanık, polis olunca yargı engel çıkarıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...