04 Kasım 2014 11:10

MMO: Araç denetimleri yetersiz

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu servis kazalarında yaşanan işçi ölümleriyle ilgili açıklamasında, 2014 Ekim ayında gerçekleşen 160 ölümün 53'ünün trafik/servis kazalarında gerçekleştiğine dikkat çekti.

Paylaş

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu servis kazalarında yaşanan işçi ölümleriyle ilgili açıklamasında, 2014 Ekim ayında gerçekleşen 160 ölümün 53'ünün trafik/servis kazalarında gerçekleştiğine dikkat çekti. Odadan yapılan yazılı açıklamada, iş kazası kapsamına girmeyen ancak toplu ölümlere yol açan kazaların da bulunduğu belirtildi. En son Isparta'nın Yalvaç ilçesinde gerçekleşen kazanın hatırlatıldığı açıklamada, bu ölümlerin kaza biçiminde gözükse de önlenebilir oldukları, bundan ötürü birer cinayete dönüştüğü ifade edildi. Genel olarak yapılan incelemelerde araç muaynelerinin yapılmadığı, kış lastiğinin ve şehirler arası yolculuk için gereken K2 belgesinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, denetim sorunlarının bulunduğu vurgulandı.

Araca onaysız bir şekilde fren tadilatı yapıldığını söyleyen MMO, çift devre hidrolik sistemi yerine hava takviyeli tek devre hidrolik fren sistemi kullanılmasın kazayı kaçınılmaz kıldığını ifade etti. Bu noktada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının denetim ve sorumluluk alanında olan ticari araçların rahatlıkla trafiğe çıkabilmesini eleştiren MMO denetimlerin kendileri tarafından eğitim görmüş “Araç teknik denetim mühendislerine” verilmesini talep etti. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Sağlık çalışanlarına şiddet iş bıraktırdı

SONRAKİ HABER

Aras ve Bağdu’nun failleri bulunsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa