04 Kasım 2014 10:59

Sağlık çalışanlarına şiddet iş bıraktırdı

Kendilerine yönelik şiddeti protesto eden asistan hekimler iş bırakarak önleyici güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi. Asistan hekimler görevi başında öldürülen Ersin Aslan ve diğer hekimleri de unutmadı.

Paylaş

Kendilerine yönelik şiddeti protesto eden asistan hekimler iş bırakarak önleyici güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi. Asistan hekimler görevi başında öldürülen Ersin Aslan ve diğer hekimleri de unutmadı.

29 Ekim günü Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’nde görevli olan Asistan hekim Ö. C. ve intörn hekim, hastaya müdahale sırasında iken hasta yakınları tarafından darp edilerek linç girişiminde bulunuldu ve silahla öldürülmekle tehdit edildi.  Yaşanan darp olayını dolayı asistan hekimler bugün hastane bahçesinde protesto etti. Acil bölümünde yarım günlük iş bırakıldı.

Öğle arasıyla birlikte Acil Servis girişinde toplanan asistan hekimlere, hekimle, diğer sağlık çalışanları, tıp öğrencileri ve Ege Üniversitesi Acil çalışanları da destek verdi. Yine TTB, İzmr Tabip Odası ve SES yöneticileri de katılarak destek verdi. ‘Şiddete Son’ yazılı tişörtler giren asistan hekimler ‘Artık Darp Edilmek İstemiyoruz’, ‘Hekime Şiddete Hayır’ ve ‘Şiddet Sona Ersin’ yazılı dövizler taşıdı.

‘ŞİDDET FİKRİ ORTADAN KALDIRILMALIDIR’

Asistan hekimler adına basın açıklamasını okuyan Burcu Demirdöven, darp olayı sonrası hastane yetkililerinin yetersiz kalan güvenlik personeli probleminin en kısa zamanda çözüleceğine dair sözler verildiğini belirterek “Ancak bu önlemler şiddet teşebbüsünü engellemeye yönelik önlemlerdir. Güvenlik tedbirlerinin eksikliğinin çok daha ötesinde sebepler olduğu açıktır. Asıl önemli olan sağlık çalışanları'na şiddet fikrinin ve eğilimin ortadan kaldırılması gerektiğidir” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

Önlemler alınmadığı sürece sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artacağını da kaydeden Demirdöven şunları söyledi “Açıkçası günümüzde beyaz önlüğümüz, doktor kimliğimiz bir saldırı sembolü haline gelmiştir. Bu konu ile ilgili olarak başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm hastane idarecilerini, sağlık personelinin can güvenliğinin sağlanabilmesi için göreve davet ediyoruz.” Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları Acil Servis önünden başlayarak hastane bahçesi içinde bulunan ve görevi başında iken öldürülen Ersin Aslan Anıtının önüne yürüdü ve buraya beyaz karanfiller bırakıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nasrallah: Savaşımız Sünnilerle değil tekfirciler ve İsrail'le

SONRAKİ HABER

MMO: Araç denetimleri yetersiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...