04 Kasım 2014 10:09

10 aydır ücretleri ödenmeyen işçiler eyleme geçti

Van’da Hitit Holding’e ait Caratpark evleri inşaatında çalışan inşaat işçileri 10 aydır alamadıkları maaşları için Van Feqiye Teyran parkında basın açıklaması düzenledi. İşçilerin açıklamasına Emek Partisi(EMEP) Van il örgütü de destek verdi.

Paylaş

Van’da Hitit Holding’e ait Caratpark evleri inşaatında çalışan inşaat işçileri 10 aydır alamadıkları maaşları için Van Feqiye Teyran parkında basın açıklaması düzenledi. İşçilerin açıklamasına Emek Partisi(EMEP) Van il örgütü de destek verdi.

İşçiler adına konuşan Şuayip Tanrıverdi, çalıştıkları süre boyunca  işlerini hiçbir şekilde aksatmadıklarını buna karşın 10 aydır maaşlarını alamadıklarını belirtti. 25 inşaat işçisinin Hitit Holding tarafından mağdur edildiklerini belirten Tanrıverdi, şirket yetkililerinin kendilerini sürekli oyaladıklarını ve verdikleri boş sözlerden bıktıklarını söyledi. Tanrıverdi  "Hepimiz aile geçindirmek zorundayız ve çocuklarımız var. Bıçak kemiğe dayandı, kış geldi yakacakalamıyoruz. Artık yeter diyoruz" dedi.

Hitit Holding sahibi Sait Börekçi'ye seslenen Tanrıverdi, patronlarının inşaata ilk başladığı dönemde, inşaatla beraber tüm Vanlıların faydalanacağı ve mutlu olacağı sözlerini hatırlatarak Vanlı işçiler olarak kendilerinin mutlu olmadıkları gibi mağdur da edildiklerini söyleyerek bir an önce emeklerinin karşılığının ödenmesini istedi. Tanrıverdi açıklamanın sonunda alın terleri olan emeklerinin karşılığını alana kadar tüm demokratik haklarını ve yasal yolları kullanacaklarını belirtti ve Van kamuoyundan destek istedi.

Açıklamanın ardından gazetemize konuşa işçilerden Mustafa Balbal, 10 aydır ücretlerinin patronun nakit sıkıntısı çektiği iddiası ile ödenmediğini belirterek bir an önce ücretlerinin ödenmesini istedi. Balbal, Hitit Holding’in İstanbul ve diğer metropollerde de inşaatlar yaptığını ve orada satacakları bir daire ile tüm işçilerin alacaklarının ödenebileceğini söyledi. İnşaatta çalıştıkları süre içerisinde ne Valilikten ne de Çalışma Bakanlığından hiçbir yetkilinin denetlemek için inşaata gelmediklerini belirten Balbal, patronların inşaatta birçok usulsüzlük yaptığını iddia etti. Mersin'den Van’a çalışmak için gelen inşaat işçisi Barış Avcı ise 10 aylık maaşını alamadığı için ailesinin yanına dönemediğini belirterek emeklerinin karşılığını ancak direnerek alabileceklerini söyledi. (Van/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Şerzan Kurt davası sil baştan

SONRAKİ HABER

Burkina Faso ordusu: İktidarı sivillere devredeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...