04 Kasım 2014 08:46

İşkence dosyasına 'Skandal' diyen gazeteciye dava

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Vedat Bilgin, Milliyet gazetesi muhabiri Kemal Göktaş hakkında işkenceden sanık polisler için işkence mağduru kadına göre da daha az hapis istenmesini “skandal” sözleriyle eleştiren bir haberi nedeniyle dava açtı.

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Vedat Bilgin, Milliyet gazetesi muhabiri Kemal Göktaş hakkında işkenceden sanık polisler için işkence mağduru kadına göre da daha az hapis istenmesini “skandal” sözleriyle eleştiren bir haberi nedeniyle dava açtı.

Göktaş, Savcı Göksel Er’in, İzmir'de Fevziye Cengiz isimli kadını Karabağlar Polis Merkezi içinde ağır şekilde darp ettikleri gerekçesiyle yargılanan polisler hakkında sunduğu mütalaayı eleştiren haberi nedeniyle “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” iddiasıyla dava açıldı.

Göktaş, bianet’e İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek dava için 14 Kasım 'da Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde talimatla ifade vereceğini açıkladı.

Gazeteci, İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi savcısının mağdur Cengiz hakkında sekiz yıl hapis talep ederken şiddet uygulamakla suçlanan iki polis için 1’er yıl hapis, bir diğeri için de beraat istemesini gündeme getirmişti. Göktaş, haberini “İzmir'de Karabağlar Polis Merkezinde Fevziye Cengiz isimli kadını dövdükleri görüntülerle ortaya çıkan polislerin işkence suçundan yargılandığı davada skandal yaşandı” tespitiyle sunmuştu.

Haberin devamında ise şu tespite yer verilmişti: “Savcı, polise küfür ettiğini savunduğu Cengiz'in, eşinin ve damadının polisin Cengiz'e küfür ettiği yönündeki ifadelerini 'akrabaları' olduğu için inandırıcı bulmadığını belirtti. Savcı Er, görüntülere yansıyan dayağı işkence saymama gerekçesini ise, sanık polislerin işkence kastı ile değil, kendilerine hakaret edilmesinden duydukları kızgınlıkla bu suçu işlemişlerdir diye açıkladı.”

Gazeteci hakkında düzenlenen iddianamede,  Savcı Er'in ismi açıkça yazılarak sunduğu mütalaanın kamuoyunda farklı algılanmasına, bir anlamda görevli savcı olan müştekinin polis memurlarına ayrıcalık gözeterek hakkaniyete uygun hareket etmediği yönünde algı oluşturmaya yol açacak şekilde AİHM ve Yargıtay yerleşik içtihatlarına göre hakaret suçunu işlediği" ileri sürüldü. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HRW: IŞİD, Kobanêli çocuk rehinelere işkence yaptı

SONRAKİ HABER

Yandaş medya Ülker'de patronu görüyor işçiyi görmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...