04 Kasım 2014 06:29

Yaralanan işçiler hastane hastane dolaştırıldı

Ankara'da çalıştıkları marketin bodrum katına inmek için yük asansörüne binen 4 işçi iş kazası geçirdi. Yük asansörünün halatının kopması sonucu 2 kat aşağı düşen ve vücutlarında kırıklar oluşan işçiler ambulansla hastane hastane ağrılar içinde dolaştırıldı.

Paylaş

Mehmet SARCAN

Ankara'da çalıştıkları marketin bodrum katına inmek için yük asansörüne binen 4 işçi iş kazası geçirdi. Yük asansörünün halatının kopması sonucu 2 kat aşağı düşen ve vücutlarında kırıklar oluşan işçiler ambulansla hastane hastane ağrılar içinde dolaştırıldı. Yaralı işçilerin yakınları hastanelerin ilgisizliğine ve patronların olay karşında duyarsız davranmasına tepki gösterdi.

Kaza dün akşam saatlerinde Sancak Mahallesi Değirmendere Caddesi üzerindeki özel bir şirkete ait markette meydan geldi. Markette çalışan 4 işçi yük asansörüyle bodrum kata indikleri sırada asansörün halatı koptu. 2 kat aşağı düşen işçiler hemen olay yerine çağrılan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ancak iddiaya göre yaralı işçiler, önce Hacettepe Hastanesi’ne götürüldü, burada acil ilk tedavilerinin yapılamayacağı cevabı alınınca Dışkapı Hastanesi’ne götürüldü. Buradan da bir süre bekletilen yaralılardan Şahgül Gılavuz ve Cuma Türkmen daha sonra Numune Hastanesi’ne sevk edildi. Çocuklarının kötü haberini alan aileler hastane hastane dolaşırken acılar içinde kıvranan yaralılar ise tedavilerinin bir an önce yapılmasını bekledi.

Yaralıların aile yakınlarından Fatma Baluc, kazanın asansörün halatlarının kopması sonucu meydan geldiği söyledi. Baluc, ”O çocuklar benim çocuğum da olabilirdi. Hastane hastane geziyoruz. Önce Hacettepe'ye gittik sonra, Dışkapı’ya gittik. Oradan da tekrar Numune Hastanesi’ne gelmek zorunda mıyız? Yolda bir şey olabilirdi, kanama olabilirdi. Neden iş güvenliğimiz yok, neden asansörlere bakım yapılmıyor. Benim çocuğum da aynı yerde çalışıyor ve şimdi ise sinir krizi geçiriyor. Hastanede gerekçe olarak cerrah yokmuş dediler. Biz resmen dövmeye kalkıyoruz doktorlar ilgilensin diye. Yani böyle olması mı gerekiyor, biz Türkiye insanları böyle mi yapacağız, bizim çocuklarımız böyle hastane hastane gezecek mi? Bu 3’üncü hastanemiz oldu. Kapının önünde sedyeyle duruluyor. Yani neden bakılmıyor çocuğumuza iç kanama da olabilirdi. Bilebilir miyiz, hayır biz bilemeyiz. İç kanama olup gidebilir o zaman bizim çocuklarımızın hayatı bedava mı, biz onları ne hallerle büyütüyoruz. Özel hastaneye de götürebilirlerdi. Acıbadem’e götürsünler. Acıbadem ile çalıştığımız yer iki dakikalık. İş yeri kazasıysa götürsün” şeklinde konuştu.

Yaralılardan Cuma Türkmen’in babası İbrahim Türkmen (42) ise doktor meşgul olduğundan hastane hastane gezdiklerini, işçilerin çalıştığı şirketi yetkililerinin de hiç ilgilenmediğinden yakınarak şunları söyledi: ”Doktor meşgul olduğundan hastane hastane gezdik. Şimdi ise şirketin de hiçbir ilgisi yok. Şimdi şirket alıp özel bir hastaneye de götürebilirdi de. Şirketten hiç ilgilenen yok. Biz kendi olanaklarımızla, gücümüzle böyle hastane hastane dolaşıyoruz. Olay saat 17.30’da olmuş ve o saatten bu vakte kadar hastane hastane gezdiriyoruz. Birde gittiğimiz hastanelerde bekliyoruz, aha girdi, aha şunu aldı diye. Şirket ilgilenmiyor duyarsızlıktan. İşte geçende de servis kaza yaptı çocuklar hastaneye döküldü, şimdi ise halat koptu, yine çocuklar hastaneye döküldü. Benim anladığım kadarıyla sanırım şirketi hiç ilgilendirmiyor” dedi.

Dışkapı, Hacettepe ve Numune Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesi yok. Yaralıların çarpmanın etkisiyle değişik yerlerinde kırıklar oluştuğu öğrenildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı. (Ankara/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

28 Şubat davasının 70. duruşması başladı

SONRAKİ HABER

HDP PM üyesi 3 yerinden bıçaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...