04 Kasım 2014 05:57

'Öldü' dedikleri Erhan Şenyuva'yı gözaltına aldılar!

Bingöl'de Emniyet Müdürüne yönelik saldırının ardından, bir araçta olayın sorumlusu olduğu iddiasıyla infaz edilenler arasında olduğu ailesini bildirilen Erhan Şenyuva, şimdi de gözaltına alındı!

Paylaş

Bingöl'de, 9 Ekim gecesi kent merkezinde 2 polis amirinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı sonrası, içlerinde HPG'lilerin de olduğu bir aracın Genç Köprüsü'nde saldırının failleri olduğu iddiasıyla taranmasıyla 2'si HPG'li 4 kişi infaz edilmişti.

İsmi hayatını kaybedenler arasında gösterilen Erhan Şenyuva'nın ailesi ise kendilerine o olduğu iddiasıyla gösterilen cenazeyi teşhis edememişti. O günden bu yana akıbeti merak edilen Şenyuva, dün özel harekat polisleri tarafından Bingöl merkezde bulunduğu evde gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Şenyuva, daha sonra Bingöl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayın yaşanmasının ardından, Adaklı ilçesine bağlı Ayranlı Jandarma Karakolu'nda görevli askerlerce, Şenyuva'nın ailesi aranarak "Erhan çatışmada öldürüldü" denilmiş, ancak cenazeyi almak için Elazığ'a giden aile, çocuklarının cenazesinin burada olmadığı bilgisiyle karşılaşmıştı.

Olayla ilgileri olduğu iddiasıyla ise 8 kişi gözaltına alınmış, Gözaltına alınanlardan Ali Kılıçgedik ve Umut Savaş Koçyiğit ise tutuklanmıştı. (Bingöl/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Balyoz duruşması başladı

SONRAKİ HABER

28 Şubat davasının 70. duruşması başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa