04 Kasım 2014 04:08

Biden: Erdoğan'dan asla özür dilemedim

Erdoğan'ın IŞİD'e desteğe dair itiraflarını aktardığı öne sürülen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, sözleriyle alakalı olarak Erdoğan’dan asla özür dilemediğini söyledi.

Paylaş

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan asla özür dilemediğini söyledi.

Biden, geçtiğimiz ay IŞİD için Türkiye’den Suriye’ye giden yabancı savaşçılar konusunda Erdoğan’ın kendisine, “Siz haklıydınız” dediğini dile getirmişti. Erdoğan, Biden'ın bu sözlerini yalanlamış ve "Benden böyle bir ifade çıkmamıştır. Harvard'da böyle bir açıklama yaptıysa Biden benim için tarih olur ve bizden özür dilemelidir" demişti. Bunun üzerine Beyaz Saray'dan, Biden'in, açıklamalarındaki her türlü imadan ötürü özür dilediği açıklaması gelmişti.

CNN kanalında dün akşam bir muhabirin sorularını cevaplayan Joe Biden ise, "Ondan asla özür dilemedim, onu iyi tanıyorum ve onunla iyi anlaşıyorum. Onu aradım ve 'Bak, dediklerim hakkında bildirilen şey doğru değildi. Asıl olanları şimdi söylüyorum' dedim" ifadelerini kullandı.

Bu ay içerisinde Fas, Ukrayna ve Türkiye’yi ziyaret edecek olan Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da bir araya gelmesi bekleniyor.

NELER DEMİŞTİ?

Biden Harvard'da yaptığı konuşmada, “Suriye’deki en büyük problemimiz bölgedeki müttefiklerimizdi” diyerek Türkiye, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin Esad’ı devirmek için bir Sünni-Şii savaşı kadar ileri gittiğini söylemişti. Biden, bunun için yüzlerce milyon dolar ve on binlerce ton silahın Esad’la savaşanlara aktarıldığını belirtmişti. Biden, Erdoğan ile arasında geçen diyalogu da şu sözlerle aktarmıştı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ki eski bir dosttur, bana dedi ki; ‘siz haklıydınız, çok fazla insanın (Suriye’ye) geçişine izin verdik, şimdi sınırı mühürlemeye çalışıyoruz’." (DIŞ HABERLER)

Biden, Erdoğan'ın itirafını anlattı

Erdoğan: Biden benim için tarih olur

ÖNCEKİ HABER

Abdullah ve Şerzan için adalet mücadelesi sürüyor

SONRAKİ HABER

'Ak Saray 1 milyar 370 milyon liraya mal oldu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa