04 Kasım 2014 03:59

Abdullah ve Şerzan için adalet mücadelesi sürüyor

Polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert ve polis kurşunuyla yaşamını yitiren Muğla Üniversitesi öğrencisi Şerzan Kurt’un davası bugün görülecek.

Paylaş

Hatay’da Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin ateşlediği gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümüne ilişkin davanın ikinci duruşması bugün Balıkesir Adliyesinde görülecek. “Kamu güvenliği” bahanesiyle  Hatay’dan Balıkesir’e gönderilen davada zanlı polis A.K, “Olası kastla adam öldürmek” suçundan  tutuksuz yargılanıyor. Sanık polisin 2. duruşmaya telekonferans sistemiyle katılması bekleniyor. Öte yandan dava öncesi sosyal medya üzerinden, “Abdullah Cömert için adalet istiyoruz” sloganıyla davaya katılım çağrısı yapıldı.

DURUŞMA DOSYASIZ GÖRÜLMÜŞTÜ   

Davanın 4 Temmuzda Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşması öncesi  adeta bir hukuk skandalı yaşanmış ve sanık avukatı Fatih Maden’in dosyanın başka bir ile nakledilmesi  talebi üzerine mahkeme bir fotokopisini bile almadan dosyayı Adalet Bakanlığına göndermişti. Bu nedenle davanın ilk duruşması dosyasız görülmüştü.

Elinde dava dosyası olmadan ilk duruşmayı yürüten mahkeme sanık polisin tutuklanması yönündeki talebini ise reddetmişti. Bunun üzerine anne Cömert, “Ben adalet istiyorum. Benim oğlumun hiçbir suçu yoktu” diye tepki göstermişti.


ŞERZAN'IN ARKADAŞLARI VİDEOLU ÇAĞRI YAPTI

Muğla’da 12 Mayıs 2010 yılında polis kurşunuyla yaşamını yitiren Muğla Üniversitesi Öğrencisi Şerzan Kurt’un katil zanlısı polisin yargılandığı  dava, Yargıtayın bozma kararının ardından bugün yeniden görülecek.

Şerzan Kurt’un arkadaşları bugün görülecek duruşmaya videolu çağrı yaptı. Videoda, Türkçe ve Kürtçe olarak “Ölümlere ve katliamlara sessiz kalma 4 Kasım’da Eskişehir’deyiz” denildi.

POLİSE 8 YIL HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi skandal bir karara imza atarak Kurt’un katil zanlısı polis Gültekin Şahin’i, önce ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan  müebbet hapis cezasına çarptırmış ardından ise cezayı 20 yıla düşürmüştü.

Mahkeme adeta indirim formülü uygulayarak olay günü diğer Polis Oktay Kebapçı’nın havaya ateş açmasını veya 60 metre uzaklıkta bulunan 7.65 mm’lik mermiyi dikkate alarak sanık Şahin için Türk Ceza Kanununun 39. maddesinde düzenlenen ‘suça yardım’ maddesini uygulamış ve ceza 8 yıla düşürülmüştü. Bununla da yetinmeyen mahkeme Yargıtay sürecini gerekçe göstererek Şahin’i tahliye etmişti.

Ancak Yargıtay, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını bozarak, Polis Şahin’e ‘Kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verilmesini, fakat cezada ‘haksız tahrik’ indirimi yapılmasını, buna göre 12 yıl-18 yıl arasında bir mahkumiyete hükmedilmesini istemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nasuh Mitap yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Biden: Erdoğan'dan asla özür dilemedim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...