11 Temmuz 2011 02:58

Zahid Akman tutuklandı

Almanya'daki "Deniz Feneri e.V." bağlantılı soruşturma kapsamında RTÜK eski Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 televizyonunun üst düzey 3 yöneticisi tutuklandı.Nöbetçi Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi, çarşamba günü gözaltına alınan ve 50 saat ifade veren RTÜK Üyesi Zahid Akman ile Kanal 7 Yönetim Kuru

Zahid Akman tutuklandı
Paylaş


Nöbetçi Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi, çarşamba günü gözaltına alınan ve 50 saat ifade veren RTÜK Üyesi Zahid Akman ile Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karahan ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik'in tutuklanmasına karar verdi. Kanal 7 Finans Müdürü Erdoğan Kara ise serbest bırakıldı. Tutuklanan 4 kişi, Sincan Cezaevi’ne götürüldü.

Akman ve 3 Kanal 7 yöneticisi Deniz Feneri Derneği'nin Almanya'da topladığı bağış paralarını Türkiyeye usulsüz şekilde aktarmakla, evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılıkla suçlanıyor. Bağış paralarıyla Kanal 7'ye sahip görünen şirketin hisselerini almak, Almanya'daki davada hüküm giyen Mehmet Gürhan ve Mehmet Taşkan'ın görev yaptığı şirketlere sahte makbuz karşılığı para göndermek de suçlamalar arasında. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Aziz Yıldırım Metris'te

SONRAKİ HABER

"Şike operasyonu"nda ikinci dalga

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...