03 Kasım 2014 14:14

‘Albümümü birlikte kaydedelim mi?’

Caz Sanatçısı Elif Çağlar ikinci albümünü yayınlayabilmek için bir kampanya başlattı. Kendi web sitesinden duyurduğu kampanya için Çağlar, Popüler akımların dışında kalan müzisyenler için şartların oldukça zor olduğunu söyledi.

Paylaş

Caz Sanatçısı Elif Çağlar ikinci albümünü yayınlayabilmek için bir kampanya başlattı. Kendi web sitesinden duyurduğu kampanya için Çağlar, Popüler akımların dışında kalan müzisyenler için şartların oldukça zor olduğunu söyledi.

“Albümüm çıkalı 3 sene oldu ve yenisini çıkarmak için uzun süredir sabırsızlanıyorum. Şarkıların hepsi hazır, kaydedilmeyi bekliyor.

Popüler akımların dışında kalan müzisyenler için şartların çok zor olduğu bilindik bir gerçek. Hele bir de bestelerinizi ana dilinizde yapıp söylemiyorsanız, aşmanız gereken yeni bir engel daha çıkıyor karşınıza. Müzikte böylesi sınırlara inanmadığıma ve müziği bırakmak gibi bir seçeneğim de olmadığına göre, ihtiyacım olan tek şey açık görüşlü müzik severlerin desteği.

Bağış yaptığınız veya kampanyamın duyurulmasına katkıda bulunduğunuz için şimdiden çok teşekkür ederim!

Sevgiyle, barışla.”

Elif Çağlar, kampanyada biriken paranın nerelere harcanacağını da ayrıntılarıyla anlatmış; Müzisyen masraflarının 23 bin doları bulduğunu söyleyen Çağlar, müzisyenleri Türkiye’ye getirme durumunda, hepsi Business uçmayı talep ettikleri için seyahat masrafı epey yüksek olduğuna değiniyor ve bunun için kendisinin oraya gitmesinin daha uygun olduğunu bile yazmış. Diğer masraflar arasında ise Stüdyo/Kayıt (New York’ta)  4 000 dolar, Mixing&Mastering: 5 bin dolar, Seyahat, konaklama vb. masraflar: 3 bin dolar

Eğer yazılan miktardan fazlası toplanırsa , başka masraflar da buradan giderilecek. Video kaydı/düzenlemesi, fotoğraf çekimi, CD kitapçığı tasarımı, albüm basımı ve çoğaltma, stil danışmanlığı, promosyon, klip çekimi...

TÜRKİYE’DE İLK KEZ BÖYLE BİR KAMPANYA YAPILIYOR

1980 doğumlu Elif Çağlar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünde, caz kompozisyonu eğitimi aldı. “Roxy Müzik Günleri” birincisi grubu “Bagdat Avenue” ile “1-10” isimli bir albüm çıkardı. 2006’da, caz performansı üzerine lisansüstü eğitim almak için gittiği ve yaşayan efsane Sheila Jordan’ın öğrencisi olduğu New York, Queens College bünyesindeki “The Aaron Copland School of Music”ten ödülle mezun olan ilk Türk oldu. New York’ta 55 Bar, Nublu, The Knitting Factory gibi birçok kulüpte konser verdi. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 22. Akbank Caz Festivali, 2012 Bratislava Caz Günleri, 3. Priştine Caz Festivali, 2012 One Love Festivali, CUNY Big Band Festivali, 2013 Lüksemburg Autumn Leaves Caz Festivali, 24. Blues Festivali gibi birçok prestijli festivalde sahne aldı. Geniş kitlelerce beğeni toplayan, “NU-DC Records” etiketli “M-U-S-I-C” isimli albümü, Türkiye müzik tarihinde bir kadın caz vokalistinin tüm söz, müzik ve aranjmanlarını yazdığı, ilk İngilizce albümdür. 2013 kasımda “Blues ile Birlikte Hayata” albümüne, Chicago’lu ünlü Blues Ustaları Jimmy Burns ve Katherine Davis ile birlikte konuk oldu ve proje için özel olarak “Bluestanbul” adlı parçayı yazdı. 11. Radyo Boğaziçi Müzik Ödüllerinde “En İyi Caz Müzik Sanatçısı” ödülünü alan Çağlar, 2. albüm çalışmaları devam ederken, kendisine ait olan iki Türkçe şarkının bulunduğu “Hafif Batı Müziği” isimli bir single hazırladı. Çağlar şimdi ikinci albümü için sizden destek bekliyor. Üstelik bu türden bir kampanya Türkiye’de ilk kez yapılıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Engelli, yaşlı, hasta, çocuk bakımına "devletin hayrı" ne?

SONRAKİ HABER

Seslerine ses olacağız, mücadelelerine umut!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...