03 Kasım 2014 13:00

‘Bi’ grup bilimsever’e sınıf yok!

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde okuyan bir grup öğrenci, derslerde yeterli düzeyde bilimsel eğitim alamadıklarını belirterek alternatif bir sınıf oluşturdu. Fakat sınıf taleplerine olumlu cevap verilmedi. Öğrenciler bahçede ders işliyor.

Paylaş

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde okuyan bir grup öğrenci, derslerde yeterli düzeyde bilimsel eğitim alamadıklarını belirterek alternatif bir sınıf oluşturdu. Kendilerine, “Bi’ grup bilimsever” ismi veren öğrenciler, yönetimden sınıf talep etti ancak talepleri olumsuz yanıtı alınca, fen fakültesi bahçe içerisinde bilimsel eğitim dersleri başlattı.

Ege Üniversitesi (EÜ) fen fakültesi biyoloji bölümünde okuyan bir grup öğrenci, derslerde bilimsel eğitimi yeteri düzeyde alamadıkları için kendi alternatifini oluşturdu. “Bi’ grup bilimsever” grubunu oluşturarak bilimsel eğitimleri kendi aralarında vermeye başlayan öğrenciler, fakülte yönetiminden bir sınıf talep etti. Öğrencilerin talebini, EÜ Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Karaboz, “Üniversiteye ait bir topluluk olmadığınız için sizi muhatap almam, siz muhatabım değilsiniz” diye yanıtlarken, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı da, “Boş sınıf yok, bütün sınıflarda ders işleniyor” dedi. Duruma tepki gösteren öğrenciler, fen fakültesi bahçesinde Salı günleri saat 12.00 ile 13.00 arasında ders işlemeye başladı.

‘TOPLULUK OLMAYACAĞIZ’

“Bi’ grup bilimsever”in Sözcüsü Hasret Güneş, bir grup bağımsız öğrencinin bir araya gelerek evrim üzerinden dersler verildiğini anlattı. Güneş, “Modern fizik üzerine ve canlıların nasıl oluştuğu üzerine dersler vererek eğitime başladık. Daha sonra bilim nedir, bilimsel metot nedir, evrim nedir, evrim teorisi nedir dersleri işleyeceğiz” dedi.

Üniversite topluluğu olmadıkları için fakülte ve bölüm yönetiminden olumsuz cevap aldıklarını belirten Güneş, “Topluluk oluşturacak kadar sayımız var. Ama biz topluluk kurmak istemiyoruz. Topluluk olduğumuzda belli başlı etkinlikler yapmış oluyorsunuz. İnsanlar fişlenmiş oluyor, resmiyet kazanmış oluyor ve alt üst ilişkisi ortaya çıkıyor. Bizde alt üst ilişkisi yok. Bizde kim ne biliyorsa o anlatıyor. Biz bir arkadaş grubuyuz. Ve topluluk oluşturmayacağız” dedi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Maalesef olmuyor ‘devlet’im!

SONRAKİ HABER

Acılara kurban olmadan kardeşleşmeliyiz artık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...