03 Kasım 2014 12:42

Hep birlikte olursak güvenimiz, kuvvetimiz artar

Kadınlar arası dayanışma, zamanın en önemli konusu. Biz ne kadar birbirimizden uzaklaşırsak, toplumun ana damarı olan biz kadınlar sevgiyi üretemeyiz, kavgayı üreten bir toplum haline geliriz. Hem kendimiz hem de çocuklarımız için biz Gülsuyu’ndaki kadınlar bir araya geldik ve ellerimizi birleştirerek bir Kadın Dayanışma Derneği kurduk.

Paylaş

Kadınlar arası dayanışma, zamanın en önemli konusu.  Biz ne kadar birbirimizden uzaklaşırsak, toplumun ana damarı olan biz kadınlar sevgiyi üretemeyiz, kavgayı üreten bir toplum haline geliriz. Hem kendimiz hem de çocuklarımız için biz Gülsuyu’ndaki kadınlar bir araya geldik ve ellerimizi birleştirerek bir Kadın Dayanışma Derneği kurduk.
Hukuki problemlerimizi çözecek bir danışmanlık hizmeti, onca problemlerimizi çözmek için psikolojik destek, kadınların birlikte söyledikleri türkülerle Kadın korosu ve elbette çocuklarımız için tiyatro.
Bütün bu yapılanları ben de ilk defa dayanışma şenliğine katılarak anladım. Kesinlikle olması gereken hatta geç kalınmış diye düşündüm. Dayanışma Evi’nde hep birlikte olduğumuz sürece kendimize güvenimiz artacak hem de kuvvetli olacağız. Bu gücümüzü birleştirip, sevgi ve şefkati tekrar topluma aşılayalım. Bunu yapacağımıza inanıyorum. Mutlu ve kadınca, özgürce yaşayalım…
Unutmayalım ki kadınlar bir orman gibi hep beraber ve özgür olmadıkça güç olamazlar…

Meral YURTSEVEN / Maltepe-İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar artık susmayacak

SONRAKİ HABER

İşçi Filmleri Festivali Çanakkale’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...