03 Kasım 2014 12:34

Kadınlar artık susmayacak

Savaşın, sömürünün, taşeronlaşmanın, cinayetlerin, eğitim sisteminin ve aile baskısının üzerimizde oynanan en büyük piyonları ve aynı zamanda da bu sistemin içinde barındırdığı çıkarları doğrultusundaki asırlardır süregelmiş en büyük korkularıyız biz.Peki. Biz kimiz?

Paylaş

Savaşın, sömürünün, taşeronlaşmanın, cinayetlerin, eğitim sisteminin ve aile baskısının üzerimizde oynanan en büyük piyonları ve aynı zamanda da bu sistemin içinde barındırdığı çıkarları doğrultusundaki asırlardır süregelmiş en büyük korkularıyız biz.
Peki. Biz kimiz?
Okulumuzdan mahallemize, iş yerlerimizden alanlara bütün bu baskı ve hegemonya fanusundan kurtulup, güneşin sofrasında bir araya gelen kadınlarız biz.
Geçtiğimiz günlerde Kartal’da gencinden yaşlısına kadınlar olarak bir kahvaltıda buluştuk. Üniversite öğrencisi olan Sibel Kızıltaş mücadele yolundaki bu buluşmanın önemini şöyle ifade etti: “Bugün hiçbir şeyin farkında olmamak, yarın hiçbir şekilde farkına varılamayacağı anlamına gelmez. Ve bugün burada kadınların çözüm arayışları benim üniversitemdeki mücadele yolumda önemli bir umut ışığı oldu. Çünkü ben bir öğrenciyim ve evleneceğim kişiden kalacağım ev arkadaşıma kadar karışılan bir iktidarın milyonda bir parçasıyım ve bu parçaları bir araya getirmenin yolu bugün nasıl burada nasıl birlik olmaktan geçtiğini gördüysem, yarın üniversitemde de bunun çözümünün buradan geçtiğini anlatacağım.”
Lise öğrencisi olan Gizem Nur Karataş ise, bugün burada gördüğü birlik mücadele adımlarındaki izlenimlerini anlattı: “Biz kadınlar savaştan barışa kadar tüm süreçlerin önemli bir parçasıyız ve bu süreçlerin en çok ezilen, baskı gören kesimiyiz. Biz kadınların örgütlenme mücadelesi yolundaki bu bilincimiz ise yarın bizi sürecin en güçlü savaşçısı haline getirecektir.”
Buraya geldiğimde ve buradaki ortamı gördüğümde kendi kendime sormuştum: “Neden okuduğum lisemde de böyle bir mücadele çemberi olmasın? Neden biz liselerde öğrenim gören genç kadınlar olarak kadın mücadelesini liselerimizdeki sorunlarımız çerçevesinde tartışıp, çözüm yolları aramayalım?​”
Kadınların bugün buradaki birliğinden duyduğu mutluluğu ve birlikten çözüm yolları ürettiklerini gören Gizem Nur Karataş mücadelenin gücünü “Bugün okulda, yarın işyerlerimizde yahut sokakta örgütlü bir mücadelenin bir parçası olmak yarın bizi toplumun en sağlam ve vazgeçilmez gücü yapacaktır ve göreceğiz ki nasıl biz kadınlar bugün en büyük savaşçısı isek; yarın da mücadelede en büyük barış önderi olacağız” diyerekten ifade etti.
Ve biz kadınlar bu sofradan kadına dair bütün sorunlar karşısında şunu diyerek kalktık. “Kadınlar artık susmayacaklar!”

İstanbul Üniversitesinden bir okur

 

ÖNCEKİ HABER

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri 1 Mayıs’ta verilecek

SONRAKİ HABER

Hep birlikte olursak güvenimiz, kuvvetimiz artar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa