03 Kasım 2014 11:59

Hacker: Geçici bir süre misafir olduk

Oyuncu Demet Evgar’ın hesabını hackleyen hackerlar önceki akşam saatlerinde hacker yeniden harekete geçti ve Evgar’ın hesabına ‘geçici bir süre misafir olduklarını’ belirterek, “Erdemlice yaşama ülküsünün bize yüklediği vazîfeyi tamâmladık” dedi.

Paylaş

Acun Ilıcalı’nın yarışma programı ‘Yetenek Sizsiniz’in programına konuk jüri olarak katıldıktan sonra Twitter hesabı hacklenen Oyuncu Demet Evgar’ın hesabından yeni twitler atıldı.

Evgar’ın hesabı hafta sonu hackerlar tarafından hacklenmiş Acun Ilıca’nın programı ve ‘sistem’e dair çeşitli eleştiriler yapılmıştı. Önceki akşam saatlerinde hacker yeniden harekete geçti ve  Evgar’ın hesabına ‘geçici bir süre misafir olduklarını’ belirterek, “Erdemlice yaşama ülküsünün bize yüklediği vazîfeyi tamâmladık” dedi.

tv8’i Aralık 2013’te 70 milyon dolara satın alan Ilıcalı’yı ve popüler kültür dünyasını sert ifadelerle eleştiren hacker, önce ‘Keşke erdemli kimselerin kıymetini onları kaybetmeden önce idrâk edebilseydiniz... Aşkla yaşayın...’ mesajıyla Ella Fitzgerald’ın ‘Every time we say goodbye’ şarkısını paylaştı. Hacker, daha sonra yazdığı dokuz maddelik tweetlerde Evgar’ın hesabının ele geçirilmesi eylemini üstlendi “İstediği takdîrde, kıymetli Demet Evgar’ın hesâbı yakın zamânda geri verilecektir” dedi.

Eleştirilerinin Ilıcalı’nın şahsına değil, ‘robotlaştırıcı’ sistemin kendisine olduğunu belirten ‘hacker’ın kullandığı eski Türkçe ve Şaman inanışına göndermelerde bulunan ifadeler dikkat çekmişti.  Eleştirdiği sistemi ‘Albız’ (Şaman inancına göre yeni doğum yapan kadını rahatsız eden bir şeytan) olarak adlandıran hacker, ‘közkaman’ (Moğollaşmış bir Kırgız kahramanı) dediği Ilıcalı’nın ise bu sistemin küçük bir dişlisi olduğunu savundu. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

‘TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri’ sahiplerini buluyor!

SONRAKİ HABER

Zeytin ve ‘Bir avuç cesur insan’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...