03 Kasım 2014 08:47

YPG, Burkan El Fırat ve Peşmerge'den ortak eylem

YPG/YPJ, Burkan El Fırat ile Pêşmerge güçleri, Kobanê'nin batısında IŞİD’e karşı ortak eylem başlattı. Ağır silahlarla düzenlenen ortak eylem devam ederken, eylemi tam karşıdan gören sınır köylerine gitmek isteyen basın mensuplarına asker izin vermedi.

Paylaş

YPG/YPJ, Burkan El Fırat ile Pêşmerge güçleri, Kobanê'nin batısında IŞİD’e karşı ortak eylem başlattı. Ağır silahlarla düzenlenen ortak eylem devam ederken, eylemi tam karşıdan gören sınır köylerine gitmek isteyen basın mensuplarına asker izin vermedi.

Kobanê'nin batı cephesindeki bazı köylerde konuşlanan IŞİD çetelerine karşı YPG/YPJ, Pêşmerge ve Burkan El Fırat savaşçıları ortak eylem düzenledi. YPG komutanlarının koordinatörlüğünde gerçekleşen eylemde köylerde konuşlanan çetelere yönelik YPG/YPJ savaşçıları eylem başlatırken, Pêşmergeler de bulundukları yerden bölgeye yönelik doçka, katuşa füzeleriyle saldırı başlattı. Bugün sabahın erken saatlerinde başlayan eyleme Burkan El Fırat Ortak Operasyon Merkezi de destek veriyor. Çatışmalar devam ediyor.

Batı cephesinde yapılan ortak eylemi sınırın bu tarafında görüntülemek isteyen basın mensupları askerin engeline takıldı. Tilşeîr Tepesi'ndeki ortak eylemi sınırın bu yakasında bulunan Suruç'un Boydê Köyü'nden takip etmek isteyen basın mensuplarına asker izin vermeyerek, sınır hattından uzaklaştırdı.

Öte yandan YPG/YPJ savaşçılarının Kobanê'nin doğu ve güney cephelerindeki eylemleri de devam ediyor. Kobanê'nin doğu ve güney cephelerinde şehir savaşı sürerken batı cephesinde de çatışmalar, Kobanê'ye yönelik saldırılar başladığından beri kent dışında devam ediyor. Daha önce de batı cephesindeki İzahe sırtları, Pêndir, Sûsanê ve Siftek gibi köylerde de YPG/YPJ savaşçıları çetelere karşı etkin eylemler düzenlemiş ve çok sayıda çeteci öldürülmüştü. (DİHA)

KOBANİ'DE 4 KÖY IŞİD'TEN GERİ ALINDI

Kürt savaşçıları, Rojava’nın Kobanê bölgesinde 4 köyü geri IŞİD’den geri aldı.

Rûdaw Muhabiri Neçirvan Hüseyin’in haberine göre, bugün sabah saat 03.00 sıralarında Peşmerge Güçleri, YPG savaşçıları ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), Kobani’nin batısında IŞİD’e karşı saldırıya geçti.

Peşmerge Güçleri’nin havan topu ve Katyuşa füzeleriyle saldırdığı bölgeye YPG savaşçıları ve ÖSO’nun da operasyon düzenlediğini bildirildi. Saldırı sonucu Arbuş, Manaza, Albalur ve Çıkur köylerinin kontrolü sağlandı.

Kobanê kent merkezinde de zaman zaman şiddetli çatışmalar meydana gelirken, IŞİD mensupları havan topları atıyor.

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

AKP iktidarı boyunca 14 bin 455 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Halk çalınan zaferi için sokağa çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...