10 Temmuz 2011 10:11

Onayı Muammer Güler verdi

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan Akfırat Çete Davası’nın 9. duruşması yapıldı. Çıkar amaçlı örgüt kurmak suçlamasıyla yargılanan Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, ifadesinde mera vasıflı arazilerin bu vasıftan çıkarılmasıyla ilgili plan değişikliklerinin o dönemin Valisi olan AKP Ma

Onayı Muammer Güler verdi
Paylaş
Halil Özen

İstanbul Tuzla İlçesi Akfırat Beldesindeki yolsuzluk operasyonu kapsamında çıkar amaçlı örgüt kurmak suçlamasıyla tutuklu bulunan dönemin Belediye Başkanı Hilmi Yıldız ve arkadaşlarının duruşmaları devam ediyor. Yıldız mahkemede yaptığı savunmada “Benim mera vasıflı araziyi bu vasfından çıkarmaya yetkim yok. Bu iş ancak Vali ve ona bağlı bir komisyon tarfından yapılabilir. Arazinin, eski İstanbul Valisi Muammer Güler ve  ona bağlı komisyon tarafından mera vasfından çıkarıldığının belgeleri dava dosyasındadır.” Dedi.

’BABUŞÇU VE EROL’UN HERŞEYDEN HABERI VARDI’

Tutuklu yargılanan sanıklardan Şahin Yıldırım ise, şu anda Elazığ Valisi olan dönemin Büyükşehir idari Genel Sekreteri Muammer Erol ile AKP Istanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun Akfırat’taki yolsuzluklardan başından beri haberdar olduğunu, kendilerine bilgi ve belgeleri bizzat verdiğini iddia etti. Yıldırım, mahkemeden bu isimlerin şahitliğe çağrılmalarını istedi.

BILIRKIŞI: SUÇLAMALAR YERINDEDIR

Mahkemeye sunulan 25/5/2011 tarihli bilirkişi raporu, güne damgasını vurdu. Sayıştay emekli denetçileri Vedat Cankara, Murat Seven ve Abdülkadir Sev’in hazırladıkları kapsamlı rapor, davanın kırılma noktası olarak değerlendiriliyor.
Sanık avukatları, savcılıkça isnad edilen suçlamaları yerinde bulan bilirkişi raporunu eleştirerek yeniden keşif ve yeni bir bilirkişi raporu talep etti.. Ancak  mahkeme  bu talepleri reddetti.

Bilirkişi heyeti, 14 başlık altında inceledikleri Akfırat Çete Davası’na ilişkin iddiaların hemen hepsinde, davanın bir numaralı ismi Eski Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız ve arkadaşlarının sorumlu olduklarını belirledi.
Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Zülküf Akman’ın tahliyesini, aranan sanık Yüksel Kılıç’ın tutuklanmasını kararlaştırılırken, diğer sanıkların tutukluğunun devamına ve davanının başından beri kaçak durumda bulunan Sertaç Göray, Aykut Koçak, Emrah Küçükali, Abdullah Fatih Ulusoy’un yakalama emirlerinin infazının beklenmesine karar verdi. (İstanbul/EVRENSEL)


‘KAÇAK’ ULUSOY ‘TANIDIK’ ÇIKTI

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınların kayınbiraderi  olan Abdullah Fatih Ulusoy da Akfırat Çete davasında “kaçak sanık” olarak yer alıyor. Ulusoy’un aynı zamanda Acıbadem Hastanelerinde de hissesi  bulunuyor.
Özel yetkili savcı Selim Berna Altay’ın hazırladığı  iddianamede, beldedeki belediye ve sağlık ocağı binalarının ihale kanununa aykırı yöntemlerle Abdullah Fatih Ulusoy’a yaptırıldığı, ayrıca belediyeye ait 7201 ada  8 parsel, ve 2 pafta 382 parselin Abdullah Fatih Ulusoy’un üzerinden, ona vekaleten Belediye Başkanı Yıldız’ın kardeşi Tufan Yıldız ve oğlu Enes Yıldız aracılığıyla 3. Kişilere satılarak  haksız kazanç elde ettiği belirtiliyor.  Ulusoy’un örgüt üyesi olmak ve haksız kazanç elde etmekten TCK 250 (3 kez), 220, 204, 252 ve 3628 nol’lu kanunun 17. 20. maddeleri gereğince 26 ila 59 yıl arası mahkumiyeti isteniyor.

İddianamede adı geçen tüm şüphelilere isnat edilen suçlamaları yerinde bulan bilirkişiler, müfettiş raporları ve iddianameye rağmen Abdullah Fatih Ulusoy’a yöneltilen irtikap suçunun gerçekleşmediği kanaatine varmaları dikkat çekti. Rapora dayanarak müvekkilinin yakalanma emrinin kaldırılmasını isteyen avukatının talebi ise, mahkeme heyetince reddedildi.

Fatih Ulusoy’un adı daha once de davanın itirafçısı Şahin Yiğit’in ifadelerinde geçmişti. Yiğit, eski Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’e bir villa verildiğini iddia ederek, villanın Akfırat’ta müteahhitlik yapan Fatih Ulusoy’dan alındığını iddia etmişti. Daha sonra bu villanın tapusunun Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in eşinin kuzeni Birgül Denli adına düzenlendiği gazetemiz tarafından haberleştirilmişti. Ayrıca aramalarda, Hilmi Yıldız’ın halen tutuklu yargılanan oğlu Enes Yıldız’ın evinde, Mehmet Ali Şahin’in Hilmi Yıldız’a verdiği bir de vekaletname bulunmuştu.

ÖNCEKİ HABER

HPG’liler Lice’de 2’si asker 3 kişiyi kaçırdı

SONRAKİ HABER

Okullarda kola ve hamburger satışı yasaklandı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...