02 Kasım 2014 18:23

New York Maratonu'nu Kenyalılar kazandı

Her yıl New York’ta düzenlenen maraton koşusuna Kenyalılar damgasını vurdu. Kadınlarda Kenyalı Mary Keitany, 2 saat 25 dakika 7 saniyde birinci gelmeyi başardı. Erkeklerde ise bir başka Kenyalı sporcu Wilson Kipsang 2 saat 10 dakika 55 saniye ile birinci oldu.

Paylaş

Her yıl New York’ta düzenlenen maraton koşusuna Kenyalılar damgasını vurdu. Kadınlarda Kenyalı Mary Keitany, 2 saat 25 dakika 7 saniyde birinci gelmeyi başardı. Kenyalı bir başka sporcu Jemima Sumgong ise 3 saniye farkla ikinci oldu.

Erkeklerde ise bir başka Kenyalı sporcu Wilson Kipsang 2 saat 10 dakika 55 saniye ile birinci oldu. Etiyopyalı Lelisa Desisa isimli sporcu birinci ile 11 saniyelik farkla ikinci olmayı başardı. Kipsang, New York, Berlin ve Londra'daki maratonlarında birinci olan ilk erkek sporcu ünvanını kazandı.

Etiyopyalı sporcu Gebre Gebremariam ise üçüncü olmayı başardı. Gebremariam, 2010 yılındaki maratonu 2 saat 12 dakika 13 saniye ile birinci bitirmeyi başarmıştı. Desiree Linden, kadınlar kategorisinde 5. gelerek en iyi derece yapan Amerikalı sporcu oldu.

New York Maratonu’na katılan 50 bin sporcu yaklaşık 42 kilometre koştu. Sporcular New York’un 5 ilçesinden başlayarak Central Park’taki final çizgisine ulaşmaya çalıştı. Geçen yıl Boston Maraton’unda yaşanan bombalı saldırıları nedeniyle, New York Maraton’unda geniş güvenlik önlemleri alındı. Yarışın güvenliğini sağlamak için çok sayıda kontrol noktası ve barikatlar kuruldu.

1970 yılında 55 koşucu ile başlayan New York Maraton’una bu yıl 50 bin sporcu katıldı.

Havanın soğuk ve rüzgarlı olması sporculara zor anlar yaşatması dikkat çekti. Rüzgar yer yer saatte 80 km hıza ulaştı. (New York/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Manşet olmayan Iraklı gazeteciler

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanlığı Kobanê’den gelenler için bir şey yapmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...