03 Kasım 2014 01:00

Sarkık göz kapağı, yorgunluk sebebi!

Yüzün en dikkat çekici yeri olan gözler, yoğun iş temposu ve yorucu kent yaşamı derken daha yaşlı ve bitkin bir görünüme neden olabiliyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri göz kapağı estetiği hakkında bilgi verdi.

Paylaş

Yüzün en dikkat çekici yeri olan gözler, yoğun iş temposu ve yorucu kent yaşamı derken daha yaşlı ve bitkin bir görünüme neden olabiliyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri göz kapağı estetiği hakkında bilgi verdi.

Dr. Ayşegül Sivri, “Göz kapaklarında bulunan cilt fazlalıkları ve sarkıklıkları en güzel gözlere bile gölge düşürüp yorgun ve yaşlı görüntüye neden oluyor. Estetik görünümün bozukluğunun yanında sarkık ve düşük haldeki göz kapağı gözün önünü kapatarak kişinin görmesini engeller, aynı zamanda sağlıklı görme olmadığı için ağırlığında verdiği etki ile yorgunluk ve baş ağrısına da sebep olur. Göz kapağı sarkıklığı olan hastalarımın en önemli şikayetlerinden biri de bu yorgunluk ve ağırlığın etkisi ile erken  uykularının geldiğini ve akşam saatlerinde hiçbir televizyon programını sonuna kadar izleyemedikleri şeklinde oluyor” diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Tıkalı burun insanı yoruyor

SONRAKİ HABER

Gülmek, ağrıyı azaltıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...