02 Kasım 2014 14:37

Trabzonsporlular Kobanê'de yaşamını yitiren Güven'i andı

Trabzon ve İstanbul'dan "Kardeşimize Gidiyoruz" sloganıyla yola çıkarak Mardin'e giden Trabzonsporlu bir grup, geçtiğimiz hafta Kobanê'de IŞİD tarafından katledilen Vahap Güven'i mezarı başında andı.

Paylaş

Trabzon ve İstanbul'dan "Kardeşimize Gidiyoruz" sloganıyla yola çıkarak Mardin'e giden Trabzonsporlu bir grup geçtiğimiz hafta Kobanê'de IŞİD tarafından katledilen Vahap Güven'i mezarının bulunduğu Mardin'in Derik İlçesi (Qızıle) Boyaklı köyünde andı. Köye ulaşan grup aileye taziyede bulunduktan sonra Vahap Güven'in mezarını ziyaret etti.

Grup adına yapılan açıklamada, Trabzonspor'un 70'lerdeki devrimci ruhuyla futbolda devrim yaparak İstanbul saltanatını yıktığı, bu nedenle de ülkenin her tarafında yüreği ezilenlerden yana atan birçok kişinin Trabzonlu olmamasına rağmen Trabzonsporlu olduğu, Vahap Güven'in de Trabzonsporlu olma nedenini böyle ifade ettiği belirtildi. Açıklamanın devamında, "Trabzonsporun asıl şampiyonluğu Vahap Güven gibi taraftarları olmasıdır" denildi. Açıklamada Vahap Güven'in yıllardır hayatını emeğiyle kazanan bir işçi olduğu belirtilerek hiçbir örgütlülüğü olmamasına rağmen Kobanê'de yaşanan IŞİD vahşetine daha fazla dayanamayıp çalıştığı işyerinden ayrıldığı ve tek başına Kobanê'nin yolunu tuttuğu belirtildi: "Kobani'de savaşırken bile Bordo-Mavi kaşkolunu boynundan çıkarmayan vicdan timsali renktaşımız, yoldaşımız Vahap Güven, bir ezilen, bir işçi, bir devrimci ve bir Kürt olarak Trabzonsporluluk ruhuna en çok yakışan hayatlardan birini sürmüştür. Bize düşen de onun anısını ve mücadelesini yaşatmaktır."

"Varsın futbolcular siyah bant takmasın, varsın kulüp taziye yayınlamasın,Trabzonspor'un Şampiyonluk Şarkısı Sensin!" sözleriyle açıklamaya son veren grup üyeleri tüm toplum kesimlerini IŞİD zulmüne karşı ses çıkarmaya davet etti. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'İşçi sınıfı, geleceğini partisinde örgütlenerek kazanacak'

SONRAKİ HABER

Yeni lider Fener

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...