10 Temmuz 2011 10:07

SINIRDA OPERASYON YAYILIYOR, YAYLALAR BOŞALTILIYOR

TÜRKİYE-İran sınır hattında başlatılan askeri operasyonlar yayılarak sürüyor. Sınır köylerine askerler konumlandırıldığı ve köylerin giriş-çıkışları ablukaya alındığı belirtilirken, yaylaların da boşaltıldığı kaydedildi.Hakkari’nin Yüksekova ilçe merkezinde iki uzman çavuşun yaşamını yitirmesinden so

SINIRDA OPERASYON YAYILIYOR,  YAYLALAR BOŞALTILIYOR
Paylaş

TÜRKİYE-İran sınır hattında başlatılan askeri operasyonlar yayılarak sürüyor. Sınır köylerine askerler konumlandırıldığı ve köylerin giriş-çıkışları ablukaya alındığı belirtilirken, yaylaların da boşaltıldığı kaydedildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçe merkezinde iki uzman çavuşun yaşamını yitirmesinden sonra başlatılan askeri operasyonlar yayılarak devam ediyor. Esendere-Yüksekova, Yüksekova-Şemdinli arasında günlerdir süren operasyonların, İran sınırına kaydırıldığı belirtildi. Binlerce askerle sürdürülen operasyon kapsamında birçok köyün giriş-çıkışının kontrol altına alındığı bildirildi. Operasyonla birlikte Şişemzin, Dilezi, Basan, Xurekan köylerinin de aralarında bulunduğu sınır hattındaki köylerin girişlerine ise askeri birlikler konuşlandırıldı.
Esendere beldesinde de başlatılan operasyon İran sınırında bulunan Şahı (Guvenli), Mori (Yılmaz), Medresal, Gesran ve Kokep bölgelerine yayılarak sürüyor. Şemdinli-Yüksekova arasında bulunan Aylava, Ilı, Hırmı ve Kendalok bölgelerine askeri sevkıyat yapıldı. Sivil giyimli özel birliklerin de operasyon bölgesine gönderildikleri bilgileri geliyor. İran sınır hattında bulunan Şehidan bölgesine doğru da korucuların katılımıyla bir operasyon başlatıldı. Yine sınırda bulunan Vargenıman, Navşiyan, Spiriz (Karacadağ), Kendalok, Beregisk ve Şehidan-Astengereş bölgesinde bulunan yaylaların da operasyon nedeniyle boşaltıldığı öğrenildi. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Bu mahkemenin işi Kürtleri hapse yollamak!

SONRAKİ HABER

HPG’liler Lice’de 2’si asker 3 kişiyi kaçırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...