02 Kasım 2014 14:02

Madencilerden şike reklamına tepki

Spor Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu ‘şike’ konulu kamu spotuna alın teri tepkisi. Metin Tekin, Enes Ünal, Ömer Onan ve İbrahim Kutluay’ın oynadığı reklamda el içerisinde kullanılan siyah boyanın kömür karasından elde edildiği, kömür karasının Türkiye’de alın teri olarak değerlendirildiği hatırlatıldı.

Paylaş

Spor Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu ‘şike’ konulu kamu spotuna alın teri tepkisi.
Metin Tekin, Enes Ünal, Ömer Onan ve İbrahim Kutluay’ın oynadığı reklamda el içerisinde kullanılan siyah boyanın kömür karasından elde edildiği, kömür karasının Türkiye’de alın teri olarak değerlendirildiği hatırlatıldı.

BİR GARİP REKLAM

Gençlik ve Spor Bakanlığı, son yıllarda Türkiye’nin gündeminden düşmeyen şike konusunda kamu spotu hazırladı. Acak, reklamda kullanılan kir ya da kara lekenin kömürden elde edilmiş olmasına madenciler tepki gösterdi. Hazırlanan kamu spotunda eski milli basketbolcular İbrahim Kutluay, Ömer Onan ile eski milli futbolcu Metin Tekin rol aldı. Spotta en dikkat çeken isim ise Spor Toto Süper Lig’in en genç golcüsü ünvanına sahip Bursasporlu Enes Ünal oldu. Karanlığın fon olarak kullanıldığı spotta ilk olarak İbrahim Kutluay, antrenman yaparken topu karanlıkta bulunan bir kişiye atıyor. Karanlıktan gelen toptaki, şikeyi temsil eden kirli el izini gören Kutluay, topu elinden hemen bırakıyor. Spotun devamında Fenerbahçeli Ömer Onan, soyunma odasında maça hazırlanırken, omzuna dokunan bir el yine aynı siyah izi bırakıyor. Onan’ın bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyememesi dikkatlerden kaçmıyor.

‘LEKE DEĞİL ALIN TERİ’

Reklam filminde son olarak Bursasporlu genç oyuncu Enes Ünal çıkıyor. Ünal, kendisine sunulan içi para dolu zarfı geri çeviriyor. Ardından Ünal’ı aydınlığa açılan bir kapıda eski milli futbolcu Metin Tekin karşılıyor. Spotun son kısmında Tekin, “Şikeye sakın göz yumma, temiz spora sahip çık” sloganıyla karşımıza çıkıyor. Metin Tekin, Enes Ünal, Ömer Onan ve İbrahim Kutluay’ın oynadığı reklamda el içerisinde kullanılan siyah boyanın kömür karasından elde edildiği, kömür karasının Türkiye’de alın teri olarak değerlendirildiği hatırlatıldı. Maden facialarının yaşandığı günümüz Türkiye’sinde madenciler bu spota tepki gösterdiler. Madenciler, “kömür karası leke değil “alın teri”dir dediler. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan'da intihar saldırısı: 55 ölü

SONRAKİ HABER

Alevi yurttaşlara yönelik hak ihlalleri protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...