02 Kasım 2014 13:57

Pakistan'da intihar saldırısı: 55 ölü

Pakistan Hindistan sınırında bulunan Vagah sınır kapısı yakınlarında, intihar saldırısı düzenlendi. 55 kişinin öldüğü saldırıda 70'e yakın kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Paylaş

Pakistan Hindistan sınırında bulunan Vagah sınır kapısı yakınlarında,  intihar saldırısı düzenlendi.  55 kişinin öldüğü saldırıda 70'e yakın kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Sınır kapısının yakınlarındaki bir restoranın önünde gerçekleşen patlamayı, bir intihar bombacısının gerçekleştirmiş olduğu tahmin ediliyor. Patlamanın Vagah sınır kapısında bayrak indirme törenini izlemeye giden vatandaşların döndüğü esnada gerçekleştiği ifade edildi.

Saldırı sonucu çevre binaların ciddi hasar gördüğü kaydedilirken Lahor şehrindeki hastanelerde acil durum ilan edildi. Olayın acilen araştırılması talimatını veren Pakistan başbakanı Navaz Şerif, saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.

SALDIRIYI TTP ÜSTLENDİ

Öte yandan gecenin ilerleyen saatlerinde Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) şemsiyesi altında bulunan Cemaat-ul Ahrar grubu üstlendi. Bir yerel medya organına Afganistan’dan telefon açan grup sözcüsü Ehsanullah Ehsan’ın saldırıyı kendi adamlarından birinin yaptığı yönünde bilgi verdiği belirtildi. Saldırıyı başka grupların üstlenmesini reddeden Ehsan’ın, yakın bir zamanda kanlı saldırı ile ilgili görüntüleri yayınlayacaklarını bildirdiği ifade ediliyor.

Ehsan ayrıca, saldırının ülkenin kuzeyinde ordunun başlattığı kapsamlı operasyonlara cevaben gerçekleştirildiğini kaydetti.

Ünlü Vagah sınır kapısında her gün Pakistan ve Hindistanlı askerlerin horoz dövüşünü andıran barışçıl bayrak çekme töreni yapılıyor. Töreni izlemek için iki ülke vatandaşlarını sınır kapısına akın ediyor. (İslamabad/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Kadın gazeteciler ‘Sosyal medya ve linçi konuşacak

SONRAKİ HABER

Madencilerden şike reklamına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...