02 Kasım 2014 13:42

Esenyurt'taki Kürt esnaf sanal ortamda hedef gösteriliyor

Sosyal medya ağı Facebook'ta "Esenyurt Sancak" adlı adres, Esenyurt'ta bulunan Kürt esnafın fotoğrafları ve TC kimlik numaraları ile iş yeri adreslerini sanal ortamda paylaşarak hedef gösterdi. Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.

Paylaş

Sosyal medya ağı Facebook'ta "Esenyurt Sancak" adlı adres, Esenyurt'ta bulunan Kürt esnafın fotoğrafları ve TC kimlik numaraları ile iş yeri adreslerini sanal ortamda paylaşarak hedef gösterdi. Kürt esnafın kişisel bilgilerini veren adres " Esenyurt'ta oturuyor, PKK'ya yardım ve yataklık yapıyor, PKK-HDP-BDP taraftarı Esenyurt'un ekmeğini yiyen bir müteahit ama vatan haini" diye yazarak Kürt esnafı hedef gösteriyor.

Kürt esnafın fotoğrafının altına "Deşifre ediyoruz, Esenyurt temizlenecek" diye yazılanların nasıl ve kimler tarafından yazıldığı bilinmezken, sanal ortam üzerinden ırkçı saldırılara maruz kalan 6 kişi, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek "hedef gösterildikleri" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Savcılık yaşanılan durumla ilgili soruşturma başlatırken, dosya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ataması yapılmayan öğretmenler kadro istedi

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin ilk interaktif polisiye hikayesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...