02 Kasım 2014 13:40

Ataması yapılmayan öğretmenler kadro istedi

Ataması yapılmayan öğretmenler, 2002 yılında 60 bin olan ataması yapılmayan öğretmen sayısının 12 yılda 300 binin üzerine çıktığını belirterek, tüm öğretmenlerin kadrolu ve güvenceli biçimde istihdam edilmesini istedi.

Paylaş

Ataması yapılmayan öğretmenler, 2002 yılında 60 bin olan ataması yapılmayan öğretmen sayısının 12 yılda 300 binin üzerine çıktığını belirterek, tüm öğretmenlerin kadrolu ve güvenceli biçimde istihdam edilmesini istedi.

Ataması yapılmayan öğretmenler, güvenceli ve kadrolu çalışma talebiyle Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "Kadrolu ve güvenceli atama istiyoruz" pankartının açıldığı açıklamada, "Öğretmenler işsiz atama istiyoruz", "Köleliği değil onurlu mesleğimizi istiyoruz" sloganları atıldı. Ataması yapılmayan öğretmenler adına açıklamayı yapan Berat Ertaş, Türkiye'de eğitim fakültesi mezunu atanamayan binlerce öğretmen olduğunu söyledi. 2002 yılında 60 bin olan ataması yapılmayan öğretmen sayısının 12 yılda 300 binin üzerine çıktığını belirten Ertaş, ortaya çıkan rakamın kamu emekçileri alanında işsizlik ordusunun yaratıldığını gözler önüne serdiğini söyledi.

'AKP GÖZLERİMİZİN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYOR'

AKP Hükümetinin ataması yapılmayan öğretmen sorununu yok saydığını, seçim süreçlerinde ise kendileri üzerinden demagoji yaptığını söyleyen Ertaş, ataması yapılmayan binlerce öğretmene ücretli, sözleşmeli köleliğin dayatıldığını vurguladı. Ertaş, "Kurtarıcı rolüne soyunan AKP milyonların gözlerinin içine baka baka yalan söylüyor. Bizimle alay ediyor. Bu duruma daha fazla sessiz kalamayız. Sessiz kaldıkça umutsuzluk artıyor" diye belirtti.
Ertaş, ücretli öğretmenliğin ve esnek çalışma koşullarının ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyerek, ataması yapılmayan tüm öğretmenlerin kadrolu ve güvenceli biçimde istihdam edilmesini istedi.

Açıklamanın ardından ataması yapılmayan öğretmenler için imza standı açıldı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

EMEP Çorum il başkanlığına Meliha Üşüdür seçildi

SONRAKİ HABER

Esenyurt'taki Kürt esnaf sanal ortamda hedef gösteriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...