02 Kasım 2014 13:35

EMEP Çorum il başkanlığına Meliha Üşüdür seçildi

Emek Partisi’nin 7. Olağan Genel Kurulu bugün Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Emek Partisi (EMEP) Çorum İl Başkanlığı’na Meliha Üşüdür seçildi.

Paylaş

Emek Partisi’nin 7. Olağan Genel Kurulu bugün Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Emek Partisi (EMEP) Çorum İl Başkanlığı’na Meliha Üşüdür seçildi.

Genel Kurula, Türk İş İl Temsilcisi ve Şeker İş Şube Başkanı Sefer Kahraman, KESK Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek, Eğitim Sen Şube Sekreteri Cemal Gülcihan ve yönetim kurulu üyeleri, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı ve Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Nurettin Aksoy, HDP İl Başkanı Abdulkadir Yıldız ve Merkez İlçe Başkanı Ümit Küçükbayatlı ile çok sayıda Emek Partisi üyesi katıldı.

Divan Başkanlığı’na Erdoğan Bolat’ın üyeliklere ise Hasibe Beyaz ve Kağan Durak’ın getirildiği genel kurul, emek ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

EMEP İl Başkanı Hikmet Aydın’ın konuşması ile devam eden genel kurulda sırası ile EMEP GYK Üyesi İbrahim Akkaya ve sendika temsilcileri birer konuşma yaptı.

Tek liste halinde yapılan seçim sonucuna göre Meliha Üşüdür İl Başkanlığı’na getirilirken, il yönetim kurulu üyeleri ise Muharrem Özünel, Seher Bolat, Ayhan Oğuz, Ercan Gökkaya, Cafer Gökmen ve Cuma Ercan’dan oluştu.

Seçimden sonra kısa bir değerlendirmede bulunan Üşüdür, emekçi kadın mücadelesi içerisinden geldiğini ve EMEP’in de kadın mücadelesine hassasiyetle yaklaşan bir parti olduğunu belirterek, İl Başkanlığı görevi boyunca Çorum’da ezilen, sömürülen, haksızlığa uğrayan tüm toplumsal kesimlerin mücadelesinin yanında olacaklarını bildirdi.

‘AKP SİYASETEN BİTMİŞTİR’

EMEP GYK Üyesi İbrahim Akkaya, AKP iktidarının artık siyaseten bittiğini ifade etti. Akkaya, AKP’nin 12 yıl önce iktidara gelirken, 3 Y ile mücadele edeceğini söylediğini belirterek, “Bu 3 Y; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklardı. Gelinen noktada cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu bu iktidar döneminde oldu. Yoksulluk azalmamış tam tersi atmıştır. Yüzlerce işçi katledilmiştir. Yasaklar ise kaldırılmadığı gibi yeni güvenlik önlemleri alınmaya başlandı” dedi.

Dünya emperyalist-kapitalist sisteminin büyük bir bunalım içerisinde olduğunu ifade eden Akkaya, kapitalistlerin kesin hâkimiyetini ilan ettiği 89-90’larda dünya halklarına ‘tek kutuplu, savaşsız, sömürüsüz’ bir dünya vaadinde bulunduğunu ifade ederek, “Emperyalistlerin bu yalanları çok uzun sürmedi. Dünyanın birçok yerinde zulüm, işgal, kan ve gözyaşı hâkim oldu. Halklar birbirine düşmanlaştırıldı. Umudumuzu emperyalistler ve onların işbirlikçilerinde değil, kendi birleşik gücümüzden almak zorundayız” şeklinde konuştu. Akkaya, direnen halkların her zaman emperyalistlerin oyununu bozduğunu vurguladı.

Konuşmasının devamında AKP’nin uyguladığı politikalara dikkat çeken Akkaya, iktidarın artık siyaseten bittiğini ifade ederek, “Yalan ve kara propaganda ile kitleleri yedeklediler. Ancak ne yolsuzluklarla, ne yoksullukla, ne de yasaklarla mücadele ettiler. Yüzlerce işçi katliamı bu dönemde oldu. Cumhuriyetin en büyük yolsuzluğu bu dönemde oldu. En demokratik kitlesel gösteriler yasaklandı” dedi.

Akkaya, EMEP’in görevinin bu sistemden zarar gören tüm toplumsal çevreleri bir araya getirerek işçi sınıfının iktidarını kurmak olduğunu söyledi. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Kobanê’nin zaferi Filistin’in de zaferidir’

SONRAKİ HABER

Ataması yapılmayan öğretmenler kadro istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...