02 Kasım 2014 13:32

‘Kobanê’nin zaferi Filistin’in de zaferidir’

Sınır hattında Mehser ve Miseynter köyleri başta olmak üzere yaklaşık 30 kilometrelik alanda devam eden nöbet eyleminde Ortadoğu’da Kürt halkı gibi yıllardır ezilen ve yok sayılmak istenen Filistinli iki yurttaş da yer alıyor.

Paylaş

Sınır hattında Mehser ve Miseynter köyleri başta olmak üzere yaklaşık 30 kilometrelik alanda devam eden nöbet eyleminde Ortadoğu’da Kürt halkı gibi yıllardır ezilen ve yok sayılmak istenen Filistinli iki yurttaş da yer alıyor. İsrail’in Filistin’e dönük saldırılarından sonra göç etmek zorunda kalan ve ailesinin diğer bireyleri Filistin Kurtuluş Örgütü’nde olduğundan dolayı Filistin’e gidemeyen Muhanned Safin ile Siyaset Bilimi öğrencisi olan Zeki Ehmediki halkın ortak kaderine karşı ortak direnişte buluştu.

Safin ve Ehmed, Kobanê ile Filistin’deki direnişin ortak yönlerine dikkat çektiler. Elinde Filistin bayrağı ve puşisiyle Mehser köyü sınırına gelen Safin, nöbete katılma amacını “Filistin ve Kürt halkının kaderi aynı” sözleriyle özetleyerek, Filistin’e gidemediği için buradaki direnişte yer aldığını söyledi.

Filistin halkı gibi Kürt halkının da yaşadığı her yerde zulme maruz kaldığını ifade eden Safin, Kobanê’deki YPG ve YPJ savaşçılarının direnişinin çok tarihi bir direniş olduğunu kaydetti. Kobanê’de kazanılacak zaferle bu zulmü gerçekleştirenlerin kaybedeceğini söyleyen Safin, Kobanê’deki zaferin aynı zamanda Filistin’in de zaferi olacağını söyledi. IŞİD ve İsrail’in birbirinden farkı olmadığını dile getiren Safin, buna karşı Kürt ve Filistin halkının da aynı olduğunu kaydetti. Kendisinin de bir mülteci olduğunu söyleyen Safin IŞİD’in saldırılarından dolayı göç etmek zorunda kalan binlerce Kobanêli yaşadığı durumu çok iyi aldığını ve bu nedenle Suruç’ta bulunan Kobanêlilerin yaralarını sarmak için de gönüllü çalışmalarına dahil olacağını belirtti.  

Safin ile birlikte gelen Zeki Ehmed ise, Kobanê direnişiyle dayanışmak amacıyla nöbet eylemine geldiğini söyleyerek, direniş nöbetinin yanı sıra ilçe merkezinde Kobanêlilere destek elini uzatmak için buraya geldiklerini kaydetti. Dünya üzerinde halkların halen egemenlerin kendi çıkarları uğruna katledildiğini belirten Ehmed, kendisine insanım diyen herkesin Kobanê direnişin yanında yer alması gerektiğini dile getirdi. “Kobanê yalnız değildir” diyerek sözlerini sürdüren Ehmen, Ortadoğu’nun bir kan gölüne dönüştüğünü ancak zulme karşı direnenlerin bu kanı durdurup barışı getireceğini söyledi. (UrfaDİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

'Kobani dediler ama korkak olduklarını gösterdiler'

SONRAKİ HABER

EMEP Çorum il başkanlığına Meliha Üşüdür seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...