02 Kasım 2014 13:10

Batı'nın 'ılımlı'ları İdlip'ten siliniyor

El Kaide’nin Suriye kolu el Nusra Cephesi, İdlip eyaletinde Hazm Hareketi ve Suriye Devrimciler Cephesi (SDC) gibi silahlı, Esad karşıtı grupların elinde bulunan bazı köyleri ele geçirdi.

Paylaş

El Kaide’nin Suriye kolu el Nusra Cephesi, İdlip eyaletinde Hazm Hareketi ve Suriye Devrimciler Cephesi (SDC) gibi ABD'nin 'ılımlı' diye nitelediği silahlı, Esad karşıtı grupların elinde bulunan bazı köyleri ele geçirdi. Pek çok üs Nusra'nın eline geçerken böylece ABD'nin 'ılımlıları' İdlip'te neredeyse silindi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin geçtiği bilgiye el Nusra militanları, Han el Subul dahil 6 köyde kontrolü sağladı.

El Nusra dün batı destekli SDC’nin bölgedeki karargahını ele geçirmişti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin açıklamasına göre bazı SDC militanları el Nusra’ya katıldı.

Cemal Maruf liderliğindeki SDC böylece, birkaç günlük çatışmaların ardından İdlip’te Türkiye sınırı yakınlarındaki son karargâhını da kaptırmış oldu.

Gazeteci Hasan Sivri, Seyfullah Elmeslul tugayının da bütün mühimmatıyla birlikte ayrılıp Nusra'ya katıldığını aktardı.

ABD’den silah yardımı alan gruplardan olan Hazm Hareketi’nin silahlarına da El Nusra tarafından el konulduğu belirtildi. Hazım Hareketi'nin bölgedeki tüm üslerini Nusra'ya bırakarak terk ettiği öğrenildi.

El Nusra geçtiğimiz hafta IŞİD’le birlikte Suriye hükümeti kontrolünde bulunan İdlip merkezine ciddi bir saldırı gerçekleştirmişti. Saldırı sonrası örgüt, Hazm Hareketi ve diğer silahlı grupların kontrolünde olan bölgelere de yönelmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de LGBT-İ İnsiyatifi kuruldu

SONRAKİ HABER

Sınırda çifte standart sürüyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...