02 Kasım 2014 13:04

Kocaeli’de LGBT-İ İnsiyatifi kuruldu

Kocaeli’de cinsel ayrımcılığa ve heteroseksüelizme karşı LGBTİ İnisiyatifi kuruldu. Kuruluş deklerasyonunu yayınlayan LGBT-İ bireyler, “Vardık, varız, varolacağız! Özgürleşene dek mücade için alanlardayız!” dedi.

Paylaş

Kocaeli’de cinsel ayrımcılığa ve heteroseksüelizme karşı LGBTİ İnisiyatifi kuruldu. Kuruluş deklerasyonunu yayınlayan LGBT-İ bireyler, “Vardık, varız, varolacağız! Özgürleşene dek mücade için alanlardayız!” dedi.

Deklerasyonda “Bizler Kocaeli’nde yaşayan, çeşitli meslek gruplarında çalışan, farklı yaşam tarzlarına sahip, farklı kültürlerden gelen ancak aynı problemin sıkıntılarında kesişmiş ve bu problemler karşısında bir mücadele yöntemi benimsemiş Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transeksüel, İnterseksüel ve cinsiyet ayrımcılığını insanlık onuruna yakıştıramayan bireyleriz. Bu topraklarda insanlığın varlığından bu yana hayat bulduk ve bulmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda tarih boyunca işkencelere maruz kalmış, lanetlenmiş ve yaşaması suç sayılmış olan bizler, LGBTİ mücadelesini büyütmeye ve yaşam alanlarımızı özgürleştirmeye karar verdik. Bunun için hep beraber bir adım attık ve çeşitli buluşmaların ve toplantıların ardından yaşam alanımız olan Kocaeli’de bir LGBTİ inisiyatifi kurma fikrinde bütünleştik. Şimdi örgütlü ve daha güçlüyüz, haykırıyoruz; farkına varın buradayız ve gitmiyoruz!” denildi. Deklerasyonda İnsiyatifin örgütlü ve bağımsız bireylerden oluştuğu belirtilirken, LGBTİ ve ayrımcılık karşıtı dernek ve oluşumlar inisiyatife dahil olabilir.

İnisiyatifin, toplumun diğer ekonomik, sosyal, kültürel tabakalarına ve sınıflara karşı olan tutumu eşitlik ve özgürlük bağlamındadır” diye devam edildi.  İnisiyatif’in ilk etkinliği 15 Kasım 2014 tarihinde  saat 18.30’da İzmit Halk Eğitim Merkezi’nde gösterilecek olan Benim Çocuğum belgeseli olacak. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Park bahçe işçileri 1 ay daha İZENERJİ’de

SONRAKİ HABER

Batı'nın 'ılımlı'ları İdlip'ten siliniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...