02 Kasım 2014 13:01

Park bahçe işçileri 1 ay daha İZENERJİ’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde krize yol açan park bahçeler personel alımı ihalesinde yeni bir gelişme yaşandı. Taşeron firma Dermar’ın park bahçeler personel alımı ihalesini kazandığına ilişkin yazının henüz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşmaması üzerine, belediye bünyesinde hizmet veren İZENERJİ’nin ihalesi bir ay daha uzatıldı.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde krize yol açan park bahçeler personel alımı ihalesinde yeni bir gelişme yaşandı. Taşeron firma Dermar’ın park bahçeler personel alımı ihalesini kazandığına ilişkin yazının henüz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşmaması üzerine, belediye bünyesinde hizmet veren İZENERJİ’nin ihalesi bir ay daha uzatıldı. Buna göre park bahçe işçileri Kasım ayında da İZENERJİ’de çalışacak.

1170 ihalenin taşeron firma Dermar’a verilmesi üzerine, işi yürüten İZENERJİ ihaleyi Kamu İhale Kurumu’na (KİK) taşımış ancak KİK  taşeron firmayı uygun bulmuştu. KİK’ten çıkan resmi kararın henüz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tebliğ edilmemesinden İzmir Büyükşehir Belediyesi mevcut hizmetlerin devamlılığı ve kesintiye uğramaması adına İZENERJİ’ye Ekim ayının ardından ikinci kez ek süre verdi. Kamu İhale Kanunu’ndaki 21/B yöntemiyle gerçekleştirilen ihale kapsamında aralık ayına kadar İZENERJİ A.Ş. mevcut işi yürütecek ve park bahçe işçileri de bir ay daha sorunsuz bir şekilde çalışacak. Ekim, Kasım ve Aralık ayları dâhil olmak üzere toplamda 3 ay için yapılan ihalede taşeron firma Dermar’ın sadece Aralık ayı için iş başı yapma hakkı olacak. İhaleden çekilme hakkı olan taşeron firma ise yaptığı açıklamada bir gün bile olsa iş başı yapacaklarını dile getirmiş ancak Genel İş İzmir 2 Nolu Şubesi’nde örgütlü olan park bahçe işçileri ise yaptıkları eylemlerle taşeron firmayı işyerlerine sokmayacaklarını ve taşeronda çalışmayacaklarını ifade etmişti. Yeni bir çözüm bulunmaması durumunda Aralık ayı içerisinde kente yeni bir kriz yaşanacak.
(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Efrîn heyeti Barış Meclisi ile bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Kocaeli’de LGBT-İ İnsiyatifi kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...