02 Kasım 2014 12:58

Efrîn heyeti Barış Meclisi ile bir araya geldi

Türkiye'de bulunan Efrîn heyeti, Türkiye Barış Meclisi temsilcileri ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye'deki yapılarla ilişkileri güçlendirmenin önemine dikkat çekildi.

Paylaş

Diplomatik temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de bulunan Efrîn Kantonu Başbakanı Hêvî Mistefa, Dışişleri Bakanı Suleyman Cafer ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Cihan Mihemmed ve Ekonomi Bakanı Dr. Ahmet Yusuf'tan oluşan heyet, Türkiye Barış Meclisi temsilcileri ile bir araya geldi. DBP Genel Merkez binasında gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin bilgi veren Efrin Kanton Başbakanı Hêvî Mistefa, kendilerini ve sistemleri olan demokratik özerkliği tanıtma açısından görüşmeyi olumlu bulduklarını belirterek, "Barışçıl ve komünal bir yaşamımız var. Özerkliğe karşı ön yargılar ve istemsiz yaklaşımlar var. Bizler bu propagandaların olumlu getirisinin olduğuna inanmıyoruz" dedi. Mistefa, Türkiye'deki yapılarla görüşmeye devam edeceklerini ve bu süreçten sonra ilişkileri nasıl daha fazla güçlendirebilecekleri yönünde tartışmalarının da devam edeceğini söyledi.

Türkiye Barış Meclisi temsilcilerinden İman Canpolat ise, Efrîn Kantonu ile diyaloglarının yeni başladığına dikkat çekerek, şunları aktardı: "Biz şuna inanıyoruz; Rojava'daki gelişmeler Türkiye'deki barış süreciyle bire bir ilgilidir. Cumhurbaşkanı, 'Kobanê ile ne ilgimiz var' diyor ancak bizler tam tersini savunuyoruz." Rojava'da hayata geçirilen sistemin, tüm Ortadoğu için bir umut ışığı olduğuna vurgu yapan Canpolat, "Rojava'daki uluslararası kuşatmanın ve ambargonun kaldırılması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Canpolat, Rojava kantonları ile ilişkilerin güçlendirilmesi açısından görüşmeleri önemli bulduklarını kaydetti. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Meralar köylünündür kiralanamaz'

SONRAKİ HABER

Park bahçe işçileri 1 ay daha İZENERJİ’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...