10 Temmuz 2011 10:07

‘Gençleri değil silahları gömelim’

DİYARBAKIR’da dün başlayan Barış Anneleri 1. Konferansında konuşan Sultan Koyun, ‘Artık gençleri değil silahları toprağa gömme zamanı’ dedi.Çatışmada, faili meçhullerde ve toplumsal gösterilerde polis kurşunuyla çocuklarını yitirenlerin oluşturduğu Barış Anneleri İnisiyatifi’nin BDP Diyarbakır İl binas

‘Gençleri değil  silahları gömelim’
Paylaş

DİYARBAKIR’da dün başlayan Barış Anneleri 1. Konferansında konuşan Sultan Koyun, ‘Artık gençleri değil silahları toprağa gömme zamanı’ dedi.
Çatışmada, faili meçhullerde ve toplumsal gösterilerde polis kurşunuyla çocuklarını yitirenlerin oluşturduğu Barış Anneleri İnisiyatifi’nin BDP Diyarbakır İl binası Vedat Aydın Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği Barış Anneleri 1. Konferansı dün başladı. Diyarbakır, İstanbul, Mersin, Adana, Adıyaman, Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Batman, Dersim, Mardin ve Urfa’dan 130 delegenin katıldığı konferansa, Diyarbakır milletvekilleri Leyla Zana ve Nursel Aydoğan da katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Barış Anneleri İnisiyatifi Sultan Koyun “Her anne ülkede 30 yıldır süren bu savaşta yüreğinden bir parça vermiştir. Konferans için asker annelerine de çağrı yaptık. Ama ne yazık ki gelmediler” dedi.
Yaptıkları tüm barış çağrılarına devletin operasyon ve ölümlerle cevap verdiğini söyleyen Koyun, “Ben aydın ya da yazar değilim. Yalnız annelerin acısını çok iyi biliyorum. Artık gençleri değil silahları toprağa gömelim. El ele verip bu topraklarda barışı inşa edelim” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Halk iradesini engelleyen yasaları değiştirin!

SONRAKİ HABER

Bu mahkemenin işi Kürtleri hapse yollamak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...