02 Kasım 2014 09:45

Peşmerge, Kobanê'de IŞİD'e katyuşa füzeleri attı

Kobanê’de IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 49'uncu gününe girdi. YPG'ye, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Peşmerge güçleri de destek vermeye başlarken, çatışmalar dün gece ve bugün aralıklarla sürdü. Kobanê 'ye geçen Peşmerge güçlerinin dün gece IŞİD mevzilerine katyuşa füzeleri fırlatarak YPG'ye destek verdiği bildirildi.

Paylaş

Kobanê’de IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 49'uncu gününe girdi. YPG'ye, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Peşmerge güçleri de destek vermeye başlarken, çatışmalar dün gece ve bugün aralıklarla sürdü. Kobanê'ye geçen Peşmerge güçlerinin dün gece IŞİD mevzilerine katyuşa füzeleri fırlatarak YPG'ye destek verdiği bildirildi.

Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi tarafından destek ve eğitim amacıyla gönderdiği ve iki gün önce Suruç'tan geçen 155 kişilik Peşmerge birliği, Kobanê 'nin batısındaki 3 ayrı noktaya konuşlandı.

YPG komutasında hareket eden ve YPG'lilere dünden itibaren ağır silah kullanımı konusunda eğitim vermeye başlayan Peşmergeler, gece ise Kobanê 'nin doğusundaki IŞİD militanlarının bulunduğu mevzilere yanlarında getirdikleri kısa menzilli katyuşa füzelerini fırlattı. YPG'ye füze desteği veren Peşmergelerin, Kobanê 'de bulundukları süre içerisinde birebir çatışma içerisinde olmayacağı ancak belirlenen IŞİD hedeflerini havan, füze ve ağır silahlarla vurmayı sürdürecekleri bildirildi.

Kobanê 'de savaşın 49'uncu gününde çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Kobanê 'nin doğusunda bulunan IŞİD militanları sık sık sınır kapısının bulunduğu bölgeye havan ile saldırmayı bugün de sürdürürken, YPG güçleri ise doçkalar ile karşılık verdi.

Bu arada kentteki yüksek binalarda konumlanan keskin nişancıların da sık sık ateş ettiği duyuldu. Bu arada Kobanê semalarında keşif uçuşu yapan ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin uçakları öğle saatlerinde IŞİD hedeflerine yönelik bombardıman düzenledi. Bombardımanda hedef alınan IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

YPG'DEN SON 24 SAAT AÇIKLAMASI

YPG Basın Merkezi son 24 saatte yaşanan çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada 43 IŞİD'linin öldürüldüğünü aktardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Makul şüpheliler' serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Yıldız: İşçilere ulaşılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...