02 Kasım 2014 05:54

Madenci yakınları kimlik kontrolüyle içeri alınıyor

Ermenek'te 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında bugün diğer günlere oranla daha hareketlilik yaşanıyor. Maden ocağı çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Madenci yakınları kimlik kontrolüyle içeri alınıyor

Paylaş

18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında bugün diğer günlere oranla daha hareketlilik yaşanıyor. Maden ocağı çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Mahsur kalan işçilerin birinci derece yakınların güvenlik noktalarından geçirilip, içeri alınıyor.

Mahsur kalan işçilerin birinci derece yakınların güvenlik noktalarından geçirilip, içeri alınıyor. Alana girecek ambulans ve diğer araçlar birinci kontrol noktasından geçerken, araçta bulunan kişilerin isimleri listeye ediliyor. İkinci ve üçüncü güvenlik kontrolu noktasında ise kimlik kontrolü yapılıp içeri alınıyor. Cumhuriyet Savcısı'nın da gece maden ocağına gelip incelemede bulunduğu öğrenildi.

Daha önce basın mensuplarına ocağın girişine 50 metre kala bir tepecik alandan çekim yapmalarına izin verilirken, basın mensupları sürekli çalıştıkları 300 metrelik uzaklıktaki alana gönderildi. Mahsur kalan işçilerin bulunduğu alanda da çevik kuvvet ekipleri önlemini artırdı. Jandarma ise maden ocağını etrafını çember şekilde sararak geniş güvenlik önlemi aldı.

Ermenek İlçesi'nin kömür ocaklarının yoğun olduğu Güneyyurt Beldesi ile Pamuklu Köyü arasında bulunan Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'ne ait linyit kömürü ocağındaki facia geçen salı günü saat 12.15'te meydana geldi. Sabah vardiyasındaki işçiler ocak içinde öğle yemeği molasındayken, yeraltı su düzeyinin altında bulunan 350 metrelik galeriye bir anda su dolmaya başladı. Sanki baraj kapağı açılmış gibi galeri duvarını patlatan tonlarca su ocağı kapladı ve bu bölümde çalışan işçilerden 16'sı kendi çabalarıyla kurtulmayı başarırken, 18'i su ile dolan bölümü geçemedi.

SUDAN SONRA, GAZ TAHLİYESİ

Ermenek'te 18 işçinin mahsur kaldığı kömür ocağında su tahliyesinin ardından, gaz tahliyesi bekleniyor. Madende kurtarma çalışmalarına katılanlar, galerideki suyun büyük çapta boşaltıldığını, ancak yoğun gaz nedeniyle 18 işçinin bulunduğu bölüme henüz girilemediğini söyledi.

Salı günü saat 12.15'te meydana gelen faciada galeride mahsur kalan işçilere ulaşmak için ocağa temiz hava verilerek, gaz tahliyesi gerçekleştirilecek ve ardından o bölgeye ulaşılacak.

Kurtarma çalışmalarına katılanlardan 22 yıllık madenci 42 yaşındaki Mehmet Şimşir DHA muhabirine, "Olayın meydana geldiği ilk günden itibaren burada kurtarma çalışmalarına katıldım. Çalışmaya da devam ediyoruz. Benim gördüğüm kadarıyla su tamamen çekildi. Ancak belli bir noktadan sonra bizi göndermiyorlar çünkü orada yoğun bir gaz var. Maskeli özel ekipler çalışıyor. Gazın tahliyesinin ardından arkadaşlarımıza ulaşılacak" dedi. (DHA)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Amerika kıtası da Kobanê için dayanışma içindeydi

SONRAKİ HABER

Meclis’te bütçe maratonu başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...