10 Temmuz 2011 10:00

TBMM’de güvenoyu haftası

BAŞBAKAN Erdoğan’ın 8 Temmuz Cuma günü 61’nci hükümet programını Meclis Genel Kurulu’nda okumasının ardından TBMM bu hafta hükümet programı görüşmelerine ve güven oylamasına sahne olacak. Hükümet programı üzerindeki görüşmeler bugün, güven oylaması ise 13 Temmuz Çarşamba g&uum

TBMM’de güvenoyu haftası
Paylaş

BAŞBAKAN Erdoğan’ın 8 Temmuz Cuma günü 61’nci hükümet programını Meclis Genel Kurulu’nda okumasının ardından TBMM bu hafta hükümet programı görüşmelerine ve güven oylamasına sahne olacak. Hükümet programı üzerindeki görüşmeler bugün, güven oylaması ise 13 Temmuz Çarşamba günü yapılacak.
12 Haziran seçimlerinin ardından tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi nedeniyle CHP ve BDP milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu’nda yemin etmemesi iktidar ve muhalefeti yeni dönemin daha ilk günlerinde karşı karşıya getirirken, TBMM’de de hükümetin kuruluşuna ilişkin süreç işlemeye devam ediyor. Yemin krizinin aşılması için geçen hafta Cuma günü AKP ve CHP arasındaki görüşmelerin ardından ortak bir bildirinin kamuoyuna açıklanması bekleniyor. TBMM Genel Kurulu’nda ise 61’nci hükümet programıyla ilgili görüşmeler yapılacak. Yemin krizinin aşılması durumunda saat 15.00’de toplanacak Genel Kurul’da önce yemin etmeyen milletvekillerinin and içmesi ardından da görüşmelere geçilmesi bekleniyor. Yemin etmeleri durumunda ise hükümet programı üzerinde MHP’nin yanı sıra CHP ve BDP de görüşlerini açıklayacak.

GÜVEN OYLAMASI YAPILACAK

Yemin krizinin aşılması halinde daha önce gerek Meclis Başkanlığı seçiminde oy kullanamayan gerekse de Lübnan’daki Türk askerinin görev süresini 1 yıl daha uzatan tezkereyle ilgili Genel Kurul’da söz alamayan CHP ve BDP, program görüşmelerinin yanı sıra güven oylamasına da katılacak. 61’nci hükümetin güven oylaması ise geçen hafta AKP ve MHP’nin katıldığı Danışma Kurulu’nda alınan karar gereği, 13 Temmuz Çarşamba günü yapılacak. AKP’nin TBMM’de 327 sandalyesi bulunurken hükümetin güvenoyu alabilmesi içinse 276 milletvekilinin oyu yeterli olacak.

RTÜK ÜYELİĞİ SEÇİMİ

Hükümet programı görüşmeleri ve güven oylamasının yanı sıra TBMM’de, tatile girilmeden önce RTÜK üyeliği seçiminin de yapılması bekleniyor. TBMM’deki partilere RTÜK üyeliklerinde düşen kontenjanlar netleşirken RTÜK’teki bir üyeliğin BDP kontenjanına geçmesine karar verildi. Genel Kurul’da, AKP kontenjanından boşalacak 2, CHP kontenjanından boşalacak 1 RTÜK üyeliği için seçim yapılacak. Yeni tabloya göre 9 kişilik RTÜK’te AKP’nin 5, CHP’nin 2, MHP ve BDP’nin birer kişilik kontenjanı olacak. Meclis’in güven oylaması ve RTÜK üyeliklerinin seçiminin ardından da 1 Ekim’e kadar tatile girmesi bekleniyor. (ANKARA)


AKP VE CHP YENİDEN GÖRÜŞECEK

TBMM’deki yemin krizinin çözümü için AKP ve CHP heyeti ikinci kez daha bir araya gelecek. Görüşme bugün saat 10.00’da gerçekleştirilecek. TBMM’de gerçekleşecek görüşmede AKP’den Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, CHP’den ise Grup Başkanvekili Akif Hamzacebi ile Tekirdağ Milletvekili Turgut Dibek ve İstanbul Aydın Ayaydın’ın yer alması bekleniyor.(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kapusuz’un mektubu iade edildi

SONRAKİ HABER

Bağış’ın ilk konuğu Stefan Füle

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...