01 Kasım 2014 18:29

Gazi ve Okmeydanı'da eylemlere polis saldırdı

İstanbul'da Gazi Mahallesi ve Okmeydanı'da IŞİD'in Kobanê'ye saldırılarını protesto eden gruplara polis saldırdı. Eylemlere biber gazı ve tazyikli suyla saldıran polise molotof  kokteyli ve havai fişeklerle yanıt verildi.

Paylaş

Gazi Mahallesi'nde, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla Gazi Karakolu'na doğru yürüyüşe geçen gençlerle polis arasında çatışma çıktı. 

Gazi Mahallesi Eski Karakol önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirdi. "Kobanê ile başladık, Kobanê ile başaracağız" yazılı pankartın açıldığı eylemde "Direnen Kobanê'ye bin selam", "Kobanê halkı yalnız değildir", "Yaşasın Kobanê direnişimiz" sloganları atıldı. Nalbur Durağı'na gelinerek sonlandırılan yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında Kobanê direnişi selamlanarak, Kobanê halkının mücadelesini yükseltme çağrısı yapıldı. 

Açıklamanın ardından Gazi Karakolu'na doğru yürüyüşe geçen gençlere polis tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Gençler, polisin müdahalesine taş, ses bombası ve havai fişeklerle karşılık verirken, Gazi Hastanesi civarında yollara barikatlar kurdu. 

OKMEYDANI

Okmeydanı'da ise Anadolu Kahvesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde toplanan bir grup, yola barikat kurarak eylem yapmak istedi. Polis gruba biber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla saldırdı. Bunun üzerine grup üyeleri polise molotof kokteyli ve havai fişek attı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan ve caddeye giriş çıkışı kapatan polisin müdahalesi sürüyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Güney Afrika milli kalecisine ağlıyor

SONRAKİ HABER

Göksun'da 6 kişi mantardan zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...