01 Kasım 2014 09:44

YPG ve peşmergeden 'ulusal ordu' mesajı

Kobanê'de ortak basın toplantısı düzenleyen kanton yöneticileri ile peşmerge komutanları, ulusal birlik mesajı verdi. Kobanê Kantonu Özsavunma Bakanı İsmet Şêx Hesen, bugünün ulusal bir ordunun kurulması için tarihi bir gün olduğunu belirtti.

Paylaş

Kobanê'de ortak basın toplantısı düzenleyen kanton yöneticileri ile peşmerge komutanları, ulusal birlik mesajı verdi. Kobanê Kantonu Özsavunma Bakanı İsmet Şêx Hesen, bugünün ulusal bir ordunun kurulması için tarihi bir gün olduğunu belirtirken, pêşmerge komutanlarından Ehmed Gerdî ise, "Burada olduğumuz ve sizinle omuz omuza savaşacağımız için çok mutluyuz" dedi.

IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarının 47'nci gününde dün akşam Kobanê'ye gelen Pêşmerge komutanları ile Kobanê Kantonu yöneticileri ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Kobanê Kantonu Özsavunma Bakanı İsmet Şêx Hesen, TEV-DEM Kobanê Yürütme Kurulu Divan Üyesi Ehmed Şêxo, 150 kişilik pêşmerge grubunun komutanı Liwa Ebdulqahir ve pêşmerge komutanlarından Eqîd Tofiq, Ehmed Gerdî, Amil Deham ve çok sayıda pêşmerge ile YPG'li katıldı.

Açık alanda yapılan toplantıda ilk olarak söz alan Kobanê Kantonu Özsavunma Bakanı İsmet Şêx Hesen, gelen pêşmergeleri kutladıklarını belirterek, bugünün tarihi bir gün olduğunu söyledi. Hesen, "Öncelikle Güney Kürdistan'dan buraya gelen bütün pêşmergelere hoşgeldiniz diyorum. Gelişiniz bütün Kürt halkını sevindirdi. Bugün tarihi bir gündür. Kürt halkına, Önder Apo'ya, Sayın Barzani'ye ve Mam Celal'e hayırlı olsun diyoruz. İlk defa Rojava ve Güney halkı Rojava'da bir araya geliyor. İnşallah Kürdistani halklar için ulusal bir orduyu da oluşturacağız" dedi.

Şêx Hesen'in ardından konuşan pêşmerge komutanlarından Ehmed Gerdî ise, YPG ile omuz omuza savaşacaklarını belirterek, "Bizler de Güney Kürdistan halkının ve Güney Kürdistan Başkanı Mesut Barzani'nin selamlarını getirdik. Hepinizi selamladığını belirtti. Bizler de Güney Kürdistan Parlamentosu'nun kararı üzerine buraya geldik. Hiçbir fark gözetmeksizin her yerini savunmak için hazırız. Burada olduğumuz ve sizinle omuz omuza savaşacağımız için çok mutluyuz. Kutsal Kobanê topraklarını teröristlere karşı hep birlikte savunacağız" şeklinde konuştu.

ULUSAL BİRLİK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Pêşmergenin Kobanê'ye gelişinin ulusal birlik için önemli bir adım olduğunu söyleyen TEV-DEM Kobanê Yürütme Kurulu Divan Üyesi Ehmed Şêxo da, şunları kaydetti: "Atılan bu adım ulusal birlik ve geleceğimiz için önemli bir adım. Geldiğiniz için de sizleri kutluyoruz. Bugün Kobanê toprakları üzerinde birliğin güçlü bir adımı atıldı. Kobanê toprakları üzerinde Kürdistan'ın dört parçasından insanlarımızın kanı döküldü." Artık ulusal birlik için yeni bir sayfanın açılması gerektiğini dile getiren Şêxo, "Bu birliğimiz kanla oluşturuldu. Kanla oluşturulan birliğin zemininin de çok sağlam olduğunu ve hiçbir zaman yıkılmayacağını da belirtelim. Artık ulusal birlik için yeni bir sayfa açmalıyız" dedi.

Toplantının ardından peşmerge komutanları Kobanê'ye gelişlerini DİHA'ya değerlendirdi. 150 kişilik pêşmerge grubunun genel komutanı Liwa Ebdulqahir, Kürt halkının düşmanlarının onları bir araya getirdiğini kaydederek, "Bizi bu kadar güzel karşıladıkları için öncelikle arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kürdistan'ın hiçbir parçasının farkı yok gözümüzde. Bugün düşmanlarımız bizi bir araya getirdi. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Kanımızı ve canımızı da Kobanê için vermeye hazırız. Kürt halkı olarak biz biriz ve bir olacağız" şeklinde konuştu. Pêşmerge komutanlarından Eqîd Tofiq ise, bugünün tarihi bir gün olduğunu ve Kürdistan'ın bir olduğunu belirtirken, bir diğer pêşmerge komutanı Amil Deham da, "İnşallah YPG ile birlikte DAİŞ'i Kobanê'den çıkaracağız ve Kobanê halkı evlerine gelecek" dedi. (Kobanê/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sadece tepemizde değil

SONRAKİ HABER

Bologna çok uzakta deği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa