01 Kasım 2014 09:15

Anne, Hükümete güvenmeli miyim?

Pink Floyd’un Mother şarkısında şöyle bir söz geçer: “Mother, should I trust the government?” Yani: “Anne, hükümete güvenmeli miyim?”

Paylaş

Yunusemre Mahallesi’den Gençler
İstanbul

Gazi Mahallesi’nde genç olmak zor zanaat. Ne bir kültür merkezi, ne bir spor salonu var belediye tarafından biz gençlere tahsis edilen. En fazla yapabildiğimiz kafelerde vakit geçirmek. Hal böyleyken üzerine sınav stresi, yoksulluk, aile içi sevgisizlik, kısaca kapitalist düzenin üstüne yüklediği her şeyden sıyrılıp bir an bile olsa rahat hissedebilecekleri, bu dünyadan uzaklaştıracak şeylerin peşinden sürükleniyor bazılarımız.

Pink Floyd’un Mother şarkısında şöyle bir söz geçer: “Mother, should I trust the government?” Yani: “Anne, hükümete güvenmeli miyim?” Her şeyden haberi olan ‘devlet baba’ bütün bunları görmüyor mu? Sadece Gazi Mahallesi’ndeki tek bir şantiyede haftada 60.000 lira döndüğünü göz önünde bulundurursak görmüyor olması imkansız.

Yoksa birileri bu durumdan hoşnut mu dersiniz? Bazı şeylerin farkına varıp mücadele eden gençler olmamızdan  hoşnut olmayacakları açık. O halde uyuşturucu ile gençleri politikayla ilgilenmez hale getirmek bazı kimselerin bir hayli işine geliyor.
Genç yaşlarımızda hayattan bir beklentisi olmayan, mutsuz insanlara dönüştürülmek isteniyoruz. Yaşamımızın bir çırpıda karartılmasını önemsemeyen bu iğrenç düzenin ne kendisine güven olur, ne hükümetine.

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da on binler Kobanê için yürüdü

SONRAKİ HABER

Selo Başkan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...