01 Kasım 2014 08:33

Asker, Diyarbakır ve Van sokaklarında!

Dünya Kobanê ile Dayanışma Günü kapsamında Diyarbakır'da bugün yapılacak yürüyüş öncesi, kentin bazı noktalarına askerler ve tanklar konuşlandırıldı.

Paylaş

Dünya Kobanê ile Dayanışma Günü kapsamında Diyarbakır'da bugün yapılacak yürüyüş öncesi, kentin bazı noktalarına askerler ve tanklar konuşlandırıldı.

Tüm dünya ile eş zamanlı olarak Kobanê ile Dayanışma Günü kapsamında kentte bugün DBP, HDP, DTK ve HDK'nin çağrısıyla yapılacak yürüyüşten birkaç gün önce çevre illerden 2 bine yakın polisin takviye edilmesinin ardından askerler de devreye sokuldu.

Kentin bazı caddelerine zırhlı araçlarla askerler konumlandırıldı.

Diyarbakır'da dün gece de 'makul şüphe' gerekçesiyle evlere baskınlar düzenlenmiş, 28 kişi gözaltına alınmıştı.

VAN'DA DA BENZER GÖRÜNTÜLER

Van'da da kent polis ablukasına alınırken asker zırhlı araçlar ile merkeze indi. Cumhuriyet ve Maraş caddelerinin birçok noktada uzum namlulu silahlar ve zırhlı araçlar ile konumlanan polisin yanı sıra 2 zırhlı araç ile kent merkezine inen askerler, Soydan Kavşağı'na konuşlandı. Kavşağı zırhlı araçla kapatan çok sayıda asker, OHAL dönemlerini andıran görüntüyle yurttaşların yolu kullanmasını zorlaştırırken, birçok yurttaş ise doksanlı yılları aratmayan görüntüye tepki gösterdi.

Polis ve asker kuşatmasındaki kentte, saat 14.00'da Sebze Hali'den Feqiyê Teyran Parkı'na yürüyüş düzenlenecek (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Bre gafiller hangi güç bizi durdurabilir'

SONRAKİ HABER

İmza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa