01 Kasım 2014 07:43

11 Kobanê tutuklaması daha

Aydın ve Muş'ta 11 kişi Kobané eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle tutuklanırken, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ise 1 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Aydın ve Muş'ta 11 kişi Kobané eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle tutuklanırken, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ise 1 kişi gözaltına alındı.

AYDIN

Aydın'ın Nazilli ilçesinde önceki gün sabah saatlerinde evlere baskın düzenleyen polis, Kobané eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 8 kişiyi gözaltına aldı. Adliye sevk edilen ve savcılıkta ifadeleri alınan 8 kişi, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Erkan Tayfur, Heşem Akyüz, Engin Akyüz, Ahmet Akyüz ve Ersin Aylar ile ismi öğrenilemeyen bir kişi, gösterilere katıldığı iddiasıyla tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi, 2 kişi ise, serbest bırakıldı.

BİSMİL

Alınan bilgilere göre, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde polisler, gece geç saatlerde Bismil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı şantiyeye baskın düzenledi. Baskında şantiyede bekçilik görevini yapan Nizam İpek gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilmeyen İpek'in Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü kaydedildi.

MUŞ

Muş Varto'da dün sabah saatlerinde Kobanê eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve "güvenlik" gerekçesi ile Muş İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 10 yurttaş işlemlerinin tamamlanmasının ardından video konferans yoluyla Varto Adliyesi'ndeki savcılığa ifade vermeleri istendi. Bunu kabul etmemeleri üzerine Varto'ya getirilen 10 yurttaşın savcılık tarafından ifadeleri alındı. Varto Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gece saatlerinde sorgulamalarına başlanan 10 yurttaş, tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, Orhan Coşkun, Çetin Turğut, Elvan Dere, Ercan Aktay ve Şifa Erdoğan adlı yurttaşların tutuklanmasına, Seyithan Şahin, Maşallah Gümgüm, Bışar Akbal, Adar Barut ve Samet Karahan'ın ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Tutuklanan 5 kişi Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê gününde esnaf kepenk açmadı

SONRAKİ HABER

Chet Faker İstanbul'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa