01 Kasım 2014 06:37

Gagasına olta iğnesi takılan martıyı kurtardı

Çanakkale Boğazı'nda avlanan balıkçıların lüfer yakalamak için denize bıraktığı oltanın iğnesi, bir martının gagasına takıldı, misinası ise ayaklarına dolandı. Hayvanın çırpındığını gören garson Hülagü Gedikli, denize girdi, martıyı, karaya çıkartarak gagasındaki olta iğnesinden kurtarılmasını sağladı.

Paylaş

Çanakkale Boğazı'nda avlanan balıkçıların lüfer yakalamak için denize bıraktığı oltanın iğnesi, bir martının gagasına takıldı, misinası ise ayaklarına dolandı. Hayvanın çırpındığını gören garson Hülagü Gedikli, denize girdi, martıyı, karaya çıkartarak gagasındaki olta iğnesinden kurtarılmasını sağladı.

Çanakkale Kordonu'nda avlanan amatör kıyı balıkçıları deniz üzerinde bir martının çırpındığını fark etti. Gagasına lüfer oltası iğnesi takıldığı görülen martı, karaya 20 metre uzaklıkta yaşam mücadelesi verdiği sırada imdadına 'Lodos Bar'daki garson  Hülagü Gedikli yetişti. Dalgıç kıyafetlerini giyip, paletlerini takan Gedikli, soğuk havaya rağmen denize girip martının yanına yüzdü. Yakaladığı martıyı karaya getiren Gedikli, buradaki balıkçılara verdi. Martının ağzında takılı, olta iğnesi pense yardımıyla çıkarıldı. İğneden kurtulan martı bırakılır bırakılmaz uçarak uzaklaştı.

Garson Gedikli'nin duyarlı davranışı balıkçılar ve olaya şahit olanların beğenisini kazandı. Martıyı çırpınırken görünce hiç düşünmeden denize girdiğini kaydeden Gedikli, "Sonuçta o da bir canlı. Yaşamaya hakkı var. Doğal olarak da kurtarılması gerekiyordu. Ben de kurtardım" dedi. (Çanakkale/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Koyunlar mavi dil hastalığından öldü

SONRAKİ HABER

17 kişinin öldüğü kazadan kurtuldu, annesi ve 3 kardeşini kurtardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...