01 Kasım 2014 10:15

5 kıta 92 kentte Kobanê eylemleri

1 Kasım Dünya Kobanê Günü için dünyanın dört bir yanında insanlar bugün Kobanê için sokaklara dökülüyor. Beş kıtada en az 30 ülke ve 92 kentte eylemler yapılıyor.

Paylaş

1 Kasım Dünya Kobanê Günü için dünyanın dört bir yanında insanlar bugün Kobanê için sokaklara dökülüyor. Beş kıtada en az 30 ülke ve 92 kentte eylemler yapılıyor. Sosyal medyada #GlobalDay4Kobane etiketiyle eylemlerden fotoğraflar paylaşılıyor.

DÜNYANIN HER YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Bilbao-Bask

Perth-Avustralya

Afganistan

Erbil-Federal Kürdistan

Valencia-İspanya

Marsilya-Fransa Fotoğraf: @mirebotan

Frankfurt-Almanya via @OsmanOguz

NEREDE EYLEM VAR?

ANF'nin haberine göre aralarında Nobel Barış Ödülü sahipleri ve filozofların da olduğu binlerce kişinin çağrısı ile dünyanın her tarafında halklar 1 Kasım günü (bugün) Kobanê için buluşuyor.

Bu amaçla, Avrupa, Amerika, Afrika, Asya, Avustralya kıtalarında komiteler oluşturuldu, yüzlerce yürüyüş organize edildi.

Almanya'da 15 merkezde eylem var: Stuttgart, Nürnberg, Frankfurt, Berlin, Köln, Düsseldorf, Bielefeld, Hannover, Bremen, Hamburg, Leipzig, Erfurt, Saarbrücken, Marburg, Frieburg.

İtalya'da 19 merkezde eylem yapılacak: Bologna, Brescia, Cagliari, Catania, Firenze, Lecce, Messina, Milano, Napoli, Padova, Palermo, Ragusa, Reggio Calabria, Roma, Rovigo, Torino, Udine, Vicenza

Fransa'da en az 40 organizasyonun destek verdiği eylemler 9 merkezde yapılacak: Paris, Marsilya, Bordeaux, Strabourg, Rennes, Toulouse, Nantes, Lille, Caen.

Destekleyenler arasında sol partiler, feministler, Amazig ve Tamil halkları, Fransız, Ermeni, Breton ve Korsikalılar var.

Yine, Hollanda'nın Den Haag kentinde, Kıbrıs'ın Lefkoşa kentinde, Avusturya'nın Salzburg, Linz, Graz ve Vinaya kentlerinde, İsviçre'nin Zürih kentinde, Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Yunanistan'ın başkenti Atina'da, İspanya'nın başkenti Madrid ve özerk Bask bölgenin başkenti Bilbao'da, Portekiz'in Portekiz Lizbon'daÇek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag ve Varşova kentinde halklar Kobanê için yürüyecek.

İngiltere'de de altı merkezde eylemler organize edildi: Manchester, Londra, Cambridge, Durham, Leeds.

İskandinavya ülkelerinde de 1 Kasım Kobanê günü olacak.

İsveç'in Uppsala, Angered, Gävle, Malmö, Göteborg, Stockholm kentlerinde, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta,  Norveç'in başkenti Oslo ile Bergen kentinde, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de eylemler düzenlenecek.

Ayrıca Afganistan'da 7 eyalette yürüyüşler yapılacak. Bunlar, Herat, Farah, Nangarhar, Balkh, Takhar, Nimruz, Bamyan eyaletlerinde gerçekleşecek.  Afganistan'daki eylemleri Solidarity Party of Afghanistan-SPA organize ediyor.

Hindistan'da 6 merkezde 1 Kasım günü yürüyüşler organize edilecek.

Ayrıca ABD'de Washington'da, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te, Ekvador'un Quito kentinde, Honduras'ın Tegucigalpa kentinde, Kanada'nın Vancouver ve Toronto kentlerinde, Avustralya'nın Adelaide ve Sydney kentlerinde 1 Kasım Kobanê Günü için eylemler yapılacak.

Bununla birlikte Venezuela, Pakistan ve Şili'de de aynı amaçla insanlar sokaklara çıkacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu ve Baykal kahvaltıda bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Kraliyet kutlamaları için hazırlanan havai fişek can aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...