01 Kasım 2014 00:45

Taşınan engelli okulunda onlarca çatlak var

İstanbul’da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından depreme en dayanıklı binalardan biri olduğu iddia edilerek, Fatih’ten Büyükçekmece’ye taşınan İşitme Engelliler Lisesinin eğitim ve yatakhane binasında onlarca çatlak olduğu ortaya çıktı.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

İstanbul’da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından depreme en dayanıklı binalardan biri olduğu iddia edilerek, Fatih’ten Büyükçekmece’ye taşınan İşitme Engelliler Lisesinin eğitim ve yatakhane binasında onlarca çatlak olduğu ortaya çıktı. İstanbul’un deprem riski en yüksek ilçelerinden biri olan Büyükçekmece’deki yeni İşitme Engelliler Lisesindeki çatlaklar velileri de dehşete düşürdü. Milli Eğitim, velilerin servise binmesini ve okula girmesini yasakladı.

ÖĞRENCİ MAĞDUR VELİ ÇARESİZ

Fatih’ten, Büyükçekmece’de bulunan Tepekent Sitesi’ne taşınan Türkiye’nin ilk ve İstanbul Avrupa Yakası’nın da tek İşitme Engelliler Lisesi, okulların açılmasından 2 ay sonra eğitime başladı. Veliler, servis ihalelerinin yapılmaması ve okulun uzaklığını protesto ederek çocuklarını okula göndermedi. Milli Eğitim Müdürlüğü, velilerle yaptığı toplantıda, “Yeni lise İstanbul’un depreme en dayanıklı binalarından biri. Okulun her şeyi hazır. Çocuklarınızı okula göndermezseniz sınıfta kalacaklar” dedi. Çocuklarını okula göndermek zorunda kalan veliler, okulun binaları ve bahçedeki çatlakları görünce isyan etti. “Depreme dayanıklı” denilen okulun yemekhane ve yatakhanesinde ciddi derecede çatlaklar oluşmuş durumda.

Velilerin ise okula girişi yasaklandı. Çocuklarının mağdur olduğunu ifade eden veliler, çaresiz kaldıklarını, fakat ne olursa olsun çocuklarını Tepekent’teki yeni okula göndermeyeceklerini söylediler.

ÖNCEKİ HABER

Bütçenin musluğu askere açık yoksula kapalı

SONRAKİ HABER

Devlet Fatsa’da dişini gösterdi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...