10 Temmuz 2011 09:32

İşten atılan işçiler güç birliği yaptı

SENDİKAL faaliyet yürüttükleri, iş yerlerinde hak arama mücadelesi verdikleri ve taşeronlaştırmaya karşı mücadele ettiklerinden dolayı işten atılan ve uzun bir süredir direnişte olan Ondex, Kubatoğlu, Fıratpen, PTT, Kampana ve Burger King işçileri, seslerini daha gür duyurmak için ortak eylem yaptı. Sendika ve siyasi partilerin de

İşten atılan işçiler  güç birliği yaptı
Paylaş

SENDİKAL faaliyet yürüttükleri, iş yerlerinde hak arama mücadelesi verdikleri ve taşeronlaştırmaya karşı mücadele ettiklerinden dolayı işten atılan ve uzun bir süredir direnişte olan Ondex, Kubatoğlu, Fıratpen, PTT, Kampana ve Burger King işçileri, seslerini daha gür duyurmak için ortak eylem yaptı. Sendika ve siyasi partilerin de destek verdiği işçi, Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak Tarihi Çeşme Alanı’na doğru yürüdü.

İşçiler adına açıklama yapan Selcan Binnetoğlu, kimilerinin taşeron işçisi, kimilerinin sendikalı, kimilerinin ise sendikasız olduğunu belirterek, tüm direnişteki işçilerin sorunlarının kaynağının aynı olduğunu ve ortak mücadele etmeleri gerektiğini kaydetti.

Mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Binnetoğlu, verdikleri haklı mücadelelerinin sonucunda patronların kendilerini işten çıkardığını ve buna karşı sessiz kalmayıp direnişe geçtiklerini anlattı. Binnetoğlu’ndan sonra direnişte olan bazı işçiler verdikleri hak mücadelesini ve yaşadıklarını anlattı.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşbir işçisine destek büyüyor

SONRAKİ HABER

Sendikal demokrasi ve KESK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...