10 Temmuz 2011 09:31

İşbir işçisine destek büyüyor

BALIKESİR’de sendikalı oldukları için işten atılan ve direnişte olan İşbir işçilerine yerel demokrasi örgütlerinden büyük destek var. Emek Partisi, Genç-Sen, TÜMTİS , İHD ve KESK Balıkesir Şubeler Platformu kitlesel olarak işçileri ziyaret etti. İşçiler tarafından sloganladrla karşılanan ziyaretçiler, de

İşbir  işçisine destek büyüyor
Paylaş

BALIKESİR’de sendikalı oldukları için işten atılan ve direnişte olan İşbir işçilerine yerel demokrasi örgütlerinden büyük destek var. Emek Partisi, Genç-Sen, TÜMTİS , İHD ve KESK Balıkesir Şubeler Platformu kitlesel olarak işçileri ziyaret etti. İşçiler tarafından sloganladrla karşılanan ziyaretçiler, desteklerinin işçiler kazanana kadar süreceğini açıkladılar.

Emek Partisi Balıkesir İl Örgütü adına yapılan konuşmada, özelleştirme ve taşeronlaşma sonucu emekçilerin yığınlar halinde kapı önüne konulduğuna dikkat çekildi. Emek sömürüsüne  karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, İşbir işçilerine desteğin devam edeceği belirtildi.
İşçilerin örgütlendiği TEKSİF Sendikası Fabrika Baş Temsilcisi Erol Üner  ise işten atmalara ve patronun asılsız iddialarına karşı mücadelelerinin devam ettiğini dile getirdi. İş mahkemesine yaptıkları itiraz sonucu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca üç kişilik bilirkişi heyetinin fabrikada rapor tuttuğunu ve bu rapor sonucunda haklarının iade  edileceğine inandıklarını söyleyen Üner, desteğin kendilerine güç verdiğini söyledi. İşten atılan işçilerden Kemal Laleoğlu da bu zamana dek hiçbir sosyal haklarını kullanamadıklarına dikkat çekti. Yedikleri yemeklerin kalitesiz ve denetimsiz olduğunu, iş giysileri için dahi kendilerinden ücret talep edildiğini anlatan Laleoğlu, bu sorunlar nedeniyle sendikalı olduklarını dile getirdi. Mücadelelerini kazanana kadar sürdüreceklerini söyleyen Laleoğlu, ziyaretin kendilerine güç verdiğini ifade etti. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sen misin imzalamayan

SONRAKİ HABER

İşten atılan işçiler güç birliği yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...