01 Kasım 2014 01:00

Golf oynayabilsinler diye...

Yaklaşık on göçmen, kanatsız kuşlar gibi altı metre yüksekliğinde bir çitin üzerine tünemiş, bitkin. Polis onlar için hızla tırmanırken merdivenleri, teslim olmalarını istiyor. Diğer tarafta golf sahasından bembeyaz kıyafetler içinde bir kadın akıllı bir darbe vurma hazırlığı içinde.

Paylaş

Melilla, Kuzey Afrika’da Fas ile sınırı olan, yaklaşık 80 bin nüfuslu İspanya’ya ait özerk bir kent.  Hemen her yıl genelini Alt-Sahara’dan Afrikalıların oluşturduğu insanlar, her türlü riski göze alıp İspanya’nın bu özerk kentinin Fas ile sınırına yerleştirilen, çevresi 12 kilometre ve yüksekliği 6 metre olan bir çiti aşıp İspanya’ya dolayısıyla Avrupa’ya göç etmeye çalışıyor. Son yıllarda geçişlerin artmasıyla birlikte İspanya hükümeti, çite, insan hakları örgütlerinin tepkisine neden olan keskin dikenli teller ve kesiciler yerleştirdi. Geçtiğimiz çarşamba günü 400-500 Alt-Sahara vatandaşı bu çiti aşmaya çalıştı; ancak yaklaşık bir düzinesi başarılı olabildi.

KAN DONDURUYOR

Yukarıda gördüğünüz fotoğraf insanın kanını donduruyor değil mi? Çitin bir yanında, hatta üstünde hayatta kalabilmek için canları pahasına İspanya’ya geçmeye çalışan  Afrikalılar diğer yanında  kamuya 5 milyon avroya mal olmuş golf sahasında yaşamdan zevk(!) alanlar… (DIŞ HABERLER)

(Fotograf: José Palazón)

ÖNCEKİ HABER

Eğil Kalesi çöplerden arınmayı bekliyor

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da siyaset ve spor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...